[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
巴打之前搵你剪過但唔見左你WhatsApp,介唔介意email你電話number比我?

hkslihkg@gmail.com

Or tg: yhdjyyr
想染灰 可唔可以上黎整

如果你對灰色有其他野問 都歡迎你留低聯絡方法 可以更快更直接覆返你

jjwwee0@gmail.com
麻煩你啦
其實鬈頭髮allback 係咪好難整?
我想知去剪頭髮嗰陣次次都唔染唔電,淨係齋剪,係咪好摟打

唔係 但純粹個人睇法 幫你搞得就想靚

真係唔太想 就咁 因為無幾個 剩剪係好睇

中立d黎講 你都唔會成日係髮型書上見到 黑蚊蚊 又唔gel既頭 出現係入面 都唔會吸引到你留意

更何況 要我明知 有得再好d既效果 都要放棄 就咁幫你剪就算 其實對於我黎講 有時係痛苦

我自己都唔鐘意一成不變 何況你剪完 再有朋友加句 同平時又差唔多 咪又係咁

當然 都要撞守神 撞岩師傅 人夾人

如果你相信佢 我覺得交曬比你信任果位師傅唔會係一件壞事

而且 佢都無理由做壞自己招牌

個問題係 唔應該係關於 電唔電 染唔染好摟打

而係 你去到搵一個專業人士 但你並唔係完全信任佢既眼光同手勢 咁我覺得已經有問題

當然 髮型師都有責任 慢慢比信心個客人

每種類型都有唔同 都有真係任我剪 發揮既
其實相對之下 係會開心好多 即使我唔敢講 剪完係咪一定好好睇 至少係我專業既角度係靚係滿足

即使個個人眼光 睇法唔同 至少呢個 肯定係我盡我心機 同眼光而設計既野 並唔係左就就 右就就 既事情

都會有好多 好想變 但其實講完一大堆 都係同佢原本差唔多既頭既人 同 唔聽人講既人

咁樣對於專業人士黎講 係痛苦 唔係摟打

嗰陣時師傅都係同我講呢個長度唔電嘅話做唔到個效果,所以要電
頭頂個形好平,一唔gel頭就好塌,係咪無得救

借問呢2隻係咩色? 我日日有用repair cream

兩隻都要漂

一隻係灰灰紫紫 紫多d

一隻係啞綠 有dd啞既灰
都係想要灰 但又怕會變番而家咁綠.佢就講話染黑藍等佢甩到灰

漂得夠足 等佢藍甩 係會灰
個頭長得好快
由其側面兩邊(我係側面兩邊會打橫生果種)
上次剪完電完幾好睇
但係過左一個星期我就覺得有少少走樣 點算

髮型既週期係 兩星期到開始

如果你係好有要求 可以keep住剪

唔係既都無咩辦法 亦都有人 真係咁 但通常都係因為職業所需
頭髮旱到瘋狂打kick有咩方法救到佢地

想問下周杰倫呢個頭係有電過? 想整佢個頭頂

你講散散地果d栗米既話 係

要睇幾鬈

但其實all back 本身有dd鬈會好處理d
two blocks cut要點用中文講
頭頂個形好平,一唔gel頭就好塌,係咪無得救

一唔gel頭就好塌

咁咪gel咪得 如果想好整 或者唔gel時 唔好咁塌

可以電左佢
two blocks cut要點用中文講

講唔及用圖準同快

比多幾張唔同角度

人人理解或想既都有出入

有圖好溝通好多

應該係唔常用護髮素?

定期做返treatment

同係洗護產品著手

建議可以試 日本Milbon 既洗護產品

岩岩開始試 可以用 輕身先

應該係唔常用護髮素?

定期做返treatment

同係洗護產品著手

建議可以試 日本Milbon 既洗護產品

岩岩開始試 可以用 輕身先

以前唔用依家為左拯救佢地開始用返
但係用完都係冇乜效果
有冇啲咩treatment介紹下
之前剪開個髮型師走左又冇留contact, 想試下搵巴打你剪一剪

希望你有telegram add 到我,冇嘅我先開個新email

tg id: bastardmind

要睇幾鬈

但其實all back 本身有dd鬈會好處理d

巴打 係前陰一長就會鬈鬈地 可唔可以sd張圖俾你睇?
都係想要灰 但又怕會變番而家咁綠.佢就講話染黑藍等佢甩到灰

漂得夠足 等佢藍甩 係會灰

1.有無可能 黑藍甩灰之後唔出綠?我上次漂到Level10
2.紅色既話有無d無光就黑有光就暗紅?會甩咩色?
3.咁上面個隻紫灰 com唔com?會甩咩色?
4.男仔 奶菜啡好唔好?
5.其實亞麻灰係咩黎?咪又係甩綠再甩金?
巴打你好神
附上圖片而家隻色

應該點同髮型師講?

應該點同髮型師講?

拎相

應該點同髮型師講?

拎相

一係講粟米攣
push
定期修髮尾 係咪會長得快啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞