[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
想剪韓仔頭既話佢地前陰其實係咪都小小厚?想個頭整到佢地咁係要點jail?我見有d其實似整髮佢 有小小線條(某D位)
頭髮長係咪易d甩頭髮
有時夾一夾就甩左
巴打想問下undecut同留長有無衝突? 想undercut但又好怕剪到d青印勁明顯...
想電鬈再染深灰中間要隔幾耐?頭髮比較幼好驚重傷
lm
係咪可以搵你剪頭髮?
請問用粟米夾係咪傷髮
應該點樣做護理好

thx

師兄你好。小弟凌型面,高額,頭髮厚,兩邊頭髮較硬(一留長就變鮑魚刷),請問可以剪到類似圖中既髮型?師兄有冇其他髮型推介下?
有咩洗頭水係比較潤
宜家d頭髮乾撚到on99
巴打點樣可以搵你剪髮
巴打,小弟岩岩漂完上兩次灰,搞到個頭黑哂,係深到室內有光先顯到小小灰 除左再漂染過之外,可以點令佢快啲褪做淺灰而唔係變啡金

用洗頭水 同埋買for 灰色既洗頭水果d都會好d

有sliver 或者有紫色果類既洗頭水都ok

咁我應該點用?隔日用灰色系洗頭水定日日用?同埋護髮素係夏天應唔應該日日用,唔用我又旱到打結,但之前聽人講又話護髮素本身係油會塞住毛孔
求巴打指教

護髮素係每次用完洗頭水都要用

如果你達落頭皮係會有你所講既問題 其實護髮素係主要針對髮尾黎搽

如果你洗完頭 濕果陣 將你個頭DUP低 然後 剩係搽髮尾就可以
想問男電完髮係咪要等2日先可以洗頭?

任何chemical 後既頭髮最好隔返24-48小時

視乎本身效果同你既要求

但正常都會隔 等頭髮自然收復返個表層

因為岩岩chemical 完 頭髮會無咁穩定 所以如果想個效果好 就keep住唔好落鹼性野住 (shampoo)

有無話電完幾耐要可以再電
定係見佢直直地可以去

你預剪兩次到 或者見直直地再搞搞佢
染完用咩洗頭水要唔要根據翻染咩色
有咩推薦?

基本就colour save既shampoo同護髮素

如果特別既colour就配合返岩用既就可以
電完髮即日洗左頭是咪玩完

唔會 只會無咁好lasting同埋個紋之後會無咁緊
想剪韓仔頭既話佢地前陰其實係咪都小小厚?想個頭整到佢地咁係要點jail?我見有d其實似整髮佢 有小小線條(某D位)

正常係會偏厚

首先你要剪左類似既重既層次 再gel 當然 如果有少少線條黎講

要睇返你本身你想要果個效果既相係咪同你一樣色

其實有圖就好講d既
巴打想問下undecut同留長有無衝突? 想undercut但又好怕剪到d青印勁明顯...

under cut 係唔連接既髮型

有無衝突要睇你留長想要咩效果先答到你

如果你想留到木村果種 咁當然有

如果你想留到好似 manbun果類 就無問題
想電鬈再染深灰中間要隔幾耐?頭髮比較幼好驚重傷

深灰要漂 如果有電髮始終都係唔建議漂

鬈會散會kick 亦都會較旱 就算有機會做到 都係麻煩之後

因為打理上會難搞左 因為旱同kick 本身鬈處理得唔好都會易打kick

何況加埋漂..?
請問用粟米夾係咪傷髮
應該點樣做護理好

thx

係夾前用返d 抗熱既product幫手護理 就可以
個頭天生好似陰毛咁係咪無救

師兄你好。小弟凌型面,高額,頭髮厚,兩邊頭髮較硬(一留長就變鮑魚刷),請問可以剪到類似圖中既髮型?師兄有冇其他髮型推介下?

如果你兩邊真係好彈 除左係兩邊用少少under之外 可以做到類似佢既效果

如果你要一模一樣就無咩可能 因為髮質既問題

under cut 係唔連接既髮型

有無衝突要睇你留長想要咩效果先答到你

如果你想留到木村果種 咁當然有

如果你想留到好似 manbun果類 就無問題

其實唔駛留到果種咁長,只係兩邊頭髮好易厚,一厚就腫起一舊咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞