[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
lm
想問本身我髮質硬同少少"聯",頭髮一長兩側會突起左,但頭頂個堆就會塌哂,面圓,有咩髮型可以改改?

我d頭髮都係咁 而家三星期多d剪一次under cut 個型易keep左

under cut係邊款?

左右剷青 頭頂d頭髮cum落d青既位置
具體點剪就睇你額同面型掛
去做頭皮護理療程 係咪晒氣?
頭髮又硬又厚 有咩方法可以軟d唔咁厚
巴打想搵你剪一剪
有冇一d岩經常做運動又好睇既短髮
想易d打理同清爽d
但係又唔想太短
可以點搞
email : givegivebirds@gmail.com
小弟大概一月尾漂過
而家個頭半日就好油
呢個情況應該用唔用護髮
同埋想問深灰其實洗唔洗漂?

想剪呢個頭
圓面黑髮其實可唔可以carry到?
定係會好肉酸
同埋洗唔洗日日style?
想搵個髮型係可以唔洗吹頭同梳頭就出得街既
而家個頭大約係咁

黑色會肉酸好多

任何髮型都係建議會有styling

想搵個髮型係可以唔洗吹頭同梳頭就出得街既

其實個個頭都出得街 你唔好要求靚咪得⋯⋯

如果有要求但唔付出就難d
想問本身我髮質硬同少少"聯",頭髮一長兩側會突起左,但頭頂個堆就會塌哂,面圓,有咩髮型可以改改?

而家既情況係有 d望埋去

個頂好塌 兩邊彈 整體好似個 橫向既長方形

將兩邊剪到好短 或電鬆返個頂

巴打有冇TG可以SEND圖俾你睇??

得email 唔識用TG

呢樣真係要有實際情況先答到你

事實上 有用既 不過要針對返你既實際情況

Chemical 過會好好多

有人會特登走去漂兩轉 然後上返黑色(前題你唔鐘意鬈 又想令到個髮質聽話d 或者用part one藥水 用係頭髮上)

有d情況 當剪髮幫你唔到既時間 只可以從chemical 著手

因為你呢個問題 係去到關於質地 同手感問題 剪係幫你唔到
小弟大概一月尾漂過
而家個頭半日就好油
呢個情況應該用唔用護髮
同埋想問深灰其實洗唔洗漂?

只要想做 灰 啞 或較特別既色 大部分都需要漂

巴打想搵你剪頭髮 steamplay123@yahoo.com.hk

巴打想搵你剪頭髮 steamplay123@yahoo.com.hk

同上
求contact
cipherino@icloud.com
18年都係留黑色頭髮想改變下
巴打有無推薦邊隻髮色係比較斯文
唔想太突出

而家既情況係有 d望埋去

個頂好塌 兩邊彈 整體好似個 橫向既長方形

將兩邊剪到好短 或電鬆返個頂

巴打有冇TG可以SEND圖俾你睇??

得email 唔識用TG

你EMAIL係咩?
次次剪頭髮都係 剷青留斜陰,我個髮質就偏硬,頭形小小圓,有D咩髮型可以推薦下
唔想太突出

想再問下電染可唔可以同時進行?
髮質硬粗直
除左gel, 啫哩狀嗰d 造型產品叫咩

Chemical 過會好好多

有人會特登走去漂兩轉 然後上返黑色(前題你唔鐘意鬈 又想令到個髮質聽話d 或者用part one藥水 用係頭髮上)

有d情況 當剪髮幫你唔到既時間 只可以從chemical 著手

因為你呢個問題 係去到關於質地 同手感問題 剪係幫你唔到

天生鬈用呢個方法令佢無咁鬈得唔得
想搵巴打剪

Email: eugenehkg@gmail.com

唔該巴打
上星期去左電鬈好後悔
諗住今個星期電番直有無問題?

利申:天生好鬈果隻

可以點樣搵到巴打你搞?
頭髮又旱又乾好似雜草咁,可以點救
啲頭髮又粗又多又厚 頭頂又有啲毛毛飛起
旁邊又有啲毛燥叉哂出黎
要點樣搞

同埋我面細額窄 面珠有少少baby fat
本身mk平陰難打理 所以轉左斜陰
又因為頭髮太多同髮質問題 睇落好亂同唔好睇
我應該轉番平陰定去salon焗下油之類

利申長髮
巴打想搵你剪髮,對髮型冇乜概念平時都係比人hea剪就算
Email; lks329@yahoo.com.hk
唔想太突出

建議你搵少少圖 做基本 用以我了解你個標準

咩色對於你黎講係誇 咩色係接受範圍內

要知道呢兩樣先幫你諗到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞