[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
頭髮好粗硬彈 髮量多 唔知有咩髮型適合自己
面型似士多啤梨 骨感冇肥肉
剪短就全部企係度 留長就好大舊好厚
想個頭望落細d 整齊 襯到西裝
有冇圖片推薦下

由佢under cut 彈起 然後電一電 以個頂短爲主

兩位都係非常彈 同直

第一張果個就純粹剪短有gel頭

第2.3 張就係洗完頭 梳左 到 電完 (最主要平時佢gel呢類型都係 一枝枝插出去 所以電左個質感會好好多)
染咗灰色點先可以冇咁易甩?
巴打開髮型屋?
可唔可以去你到整頭髮
想電 因為d頭髮好堨無力 但又唔知點電好

髮型師

我想問 你係咩長度? 因為如果係女士 而又好長 你又覺得好塌好貼 要靠吹多於電

不過電完後既質感 點都會好處理d

我巴打 又唔係好長既 留緊長 但塌晒好難搞
可唔可以搵巴打幫手
染咗灰色點先可以冇咁易甩?

有d for 鎖色既shampoo

或 專用既灰色洗頭水 最佳既方法係

當第一次上完色後 正常約 一星期內已經fate out緊

頭頭盡量忍到幾日就忍幾日唔洗 當開始fate out la

再補隻灰色 之後keep住用鎖色洗頭水 個效果最佳
巴打開髮型屋?
可唔可以去你到整頭髮

髮型師

我想問 你係咩長度? 因為如果係女士 而又好長 你又覺得好塌好貼 要靠吹多於電

可唔可以搵巴打幫手

你方便可留低你聯絡方法 因爲呢度好難即時應到你 同對話傾你既問題
巴打開髮型屋?
可唔可以去你到整頭髮

髮型師

可唔可以搵巴打幫手

你方便可留低你聯絡方法 因爲呢度好難即時應到你 同對話傾你既問題

siscupbaby2@gmail.com
唔知自己啱咩髮型
想交個頭比巴打你搞得唔得
巴打想留長係咪keep住唔好剪
可唔可以sd 張相比樓主,由你推介D髮型比我?
樓主剪唔剪埋 點搵你剪

想問下呢種頭叫咩名
岩岩電視見到
唔知自己啱咩髮型
想交個頭比巴打你搞得唔得

巴打想留長係咪keep住唔好剪

係 但如果個尾太乾或kick 修走返少少個髮尾

再咁留就會靚d 而且留長途中 如電或染 都會無咁難頂

可以呀 hair_hairs@yahoo.com.hk

你send 比我睇睇

想問下呢種頭叫咩名
岩岩電視見到

死圖 收工再用電腦版望望

你send 比我睇睇

唔該晒你先

係咪有面形就得 唔洗出樣?
巴打你鋪頭響邊

你send 比我睇睇

唔該晒你先

係咪有面形就得 唔洗出樣?

岩岩sd左比樓主 可以check email
滴水點留? 見好多人滴水好濃密好多
有冇巴打頭髮好硬 側邊彈起哂咁
如果唔想剷哂佢嘅話
用d咩可以㩒低佢?
如果唔想剷哂佢嘅話
用d咩可以㩒低佢?

留長風筒吹
滴水點留? 見好多人滴水好濃密好多

天生架啵
如果唔想剷哂佢嘅話
用d咩可以㩒低佢?

留長風筒吹

有冇用d咩product會有幫助
試過吹完幾個鐘之內自動飛返起身
想問下頭髮好傷 用完焗油會滑返 但第二日起身又打晒kick 應該係之前電完一星期就用左泡泡染之後搞到咁 咁我應該用乜產品可以令佢唔會係咁打kick?

其他post有絲打介紹olaplex 但我見係令頭髮變強d?唔會順到
佢摸落旱都算 次次起身都打晒結好麻煩 梳下都斷幾條

髮尾油我已經每日keep住用
我想知去剪頭髮嗰陣次次都唔染唔電,淨係齋剪,係咪好摟打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞