[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
巴打 想揾你剪
頭髮側面成日豎起 成個狼人咁
剪極都係咁
email: uioyhg123@gmail.com

你髮質係咁 除左持續剪到好短 唔係長返都彈 或者留到好長再搞

之前好似剪左undercut 冇咁彈 有冇方法搞搞佢
巴打想問如果男仔頭髮幼又小小孿個陰成日都好難打理 電到自然直會唔會比較好
想搵巴打剪髮
學生哥 負擔唔到太貴 好多嘢想請教
email: monocolle529@gmail.com

巴打得閒可以email我?
我頭髮自然捲 好捲下 塊面比較瘦
應該剪咩髮型同埋髮色
想知多啲關於髮型髮色 同埋想知大約收費如果巴打得閒而又唔介意 我可以email圖比你
漂咗頭個幾兩個月 宜家頭髮好乾會打'kick'又易斷
應該點做好
仲想問下,我頭髮比較粗同硬,平時用手搞一下個頭已經好易出頭油(頭頂髮量有D少),出街個頭好易比風吹散,洗完頭吹靚個型訓教,第二頭起身已經走哂樣要再搞過
想問下咁既狀況 我平時可以點護理頭髮

吹完黎訓 除左坐係度訓之外⋯⋯我諗唔到個頭點會完整

你既狀況 同護理無咩直接關係 反而係關造型髮型事

粗硬 但又薄 又易亂

無gel?

一時時 多數只吹+spray
其實我洗完頭完全冇事 個頭睇落夠厚的(我係剪undercut,留緊長岩岩到耳仔)
麻煩在係醒左個頭會好扁 我又唔想日日醒左再洗多次頭

其實好正常架啵

有冇咩方法唔朝早洗頭都還原到個頭
巴打 想揾你剪
頭髮側面成日豎起 成個狼人咁
剪極都係咁
email: uioyhg123@gmail.com

你髮質係咁 除左持續剪到好短 唔係長返都彈 或者留到好長再搞

之前好似剪左undercut 冇咁彈 有冇方法搞搞佢

Under左 下半大部分都短左 正常都會係咁彈既
巴打想問如果男仔頭髮幼又小小孿個陰成日都好難打理 電到自然直會唔會比較好

由鬈做到直 呢件事 已經唔會有自然存在

除非你接受到個直 會有dd鬈

一用鉗夾 已經無左自然呢件事

同埋我覺得 天生鬈都可以有天生鬈既做法 同襯既髮型 格硬要佢直返 邊會自然啫⋯⋯
留名
巴打我都想比個頭你搞搞
柒開好多年 平時最多都係洗頭唔gel出街 想改一改形象
又唔知乜髮型先岩

Same here
Tg: nexcow

Same here
Tg: kenken93
想搵巴打比下意見
同埋睇睇收費

同埋我覺得 天生鬈都可以有天生鬈既做法 同襯既髮型 格硬要佢直返 邊會自然啫⋯⋯

其實因為以前試過電直 但直得好唔自然 之後見過人講話好似有分咩死直同自然直 想試下後者會唔會好d
但始終自己鐘意直果種整齊d既look 平時都係用風筒吹直哂d頭髮再加小小spray先出街 一唔噴出街小小風就亂到7彩同好難變返吹完個形 所以先想同電直會唔會比較好 同有時吹咁耐先出街好哂時間
巴打想揾你搞搞個頭 揾個啱自己頭型既髮型
tg:oman002
麻煩contact我
巴打
最近剪衰左個頭
請問點樣令頭髮長得快d
一個月長5cm以上 有冇可能
2001 頭髮急急長
呢兩隻洗頭水有冇效?
巴打,想搵你剪
cowabccow@yqhoo.com.hk
巴打,想搵你剪
cowabccow@yahoo.com.hk
想問要漂到白金係咪一定要用去黃洗頭水?
因為我漂極都好黃,同埋用剩個碗漂粉加奶係放幾耐先冇效?
巴打,想搵你剪

elijahlester@my.smccd.edu
仲想問下,我頭髮比較粗同硬,平時用手搞一下個頭已經好易出頭油(頭頂髮量有D少),出街個頭好易比風吹散,洗完頭吹靚個型訓教,第二頭起身已經走哂樣要再搞過
想問下咁既狀況 我平時可以點護理頭髮

吹完黎訓 除左坐係度訓之外⋯⋯我諗唔到個頭點會完整

你既狀況 同護理無咩直接關係 反而係關造型髮型事

粗硬 但又薄 又易亂

無gel?

一時時 多數只吹+spray
其實我洗完頭完全冇事 個頭睇落夠厚的(我係剪undercut,留緊長岩岩到耳仔)
麻煩在係醒左個頭會好扁 我又唔想日日醒左再洗多次頭

其實好正常架啵

有冇咩方法唔朝早洗頭都還原到個頭

其實因為以前試過電直 但直得好唔自然 之後見過人講話好似有分咩死直同自然直 想試下後者會唔會好d
但始終自己鐘意直果種整齊d既look 平時都係用風筒吹直哂d頭髮再加小小spray先出街 一唔噴出街小小風就亂到7彩同好難變返吹完個形 所以先想同電直會唔會比較好 同有時吹咁耐先出街好哂時間

簡單講 自然直 會相對較快變返鬈

死直會貼 貼會襟

唔好夾咁貼根 其實都會自然d 不過個尾 本身就會有夾過都會比較死

不過 其實鬈做 直 本身都唔會好似你期望果隻咁 好似正常直髮質咁⋯⋯
巴打
最近剪衰左個頭
請問點樣令頭髮長得快d
2001 頭髮急急長
呢兩隻洗頭水有冇效?

急急長 01

因人而異 但我覺得係有快左

白金要靠 加淡既紫去kill 黃

並唔係猛漂就會。 如果漂到白金 d頭髮唔多洗要
巴打
最近剪衰左個頭
請問點樣令頭髮長得快d
2001 頭髮急急長
呢兩隻洗頭水有冇效?

急急長 01

因人而異 但我覺得係有快左

急急長效果大過2001
常理黎講菇頭長返落胸要幾耐時間到
巴打想揾你搞搞個頭 揾個啱自己頭型既髮型
tg:oman002
麻煩contact我

紫色洗頭水係指有冇色素個啲?
因為屋企有支補紫色,洗到成日都紫既洗頭水,唔知岩唔岩用

紫色洗頭水係指有冇色素個啲?
因為屋企有支補紫色,洗頭洗到成手都紫既洗頭水,唔知岩唔岩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞