[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
仲想問下,我頭髮比較粗同硬,平時用手搞一下個頭已經好易出頭油(頭頂髮量有D少),出街個頭好易比風吹散,洗完頭吹靚個型訓教,第二頭起身已經走哂樣要再搞過
想問下咁既狀況 我平時可以點護理頭髮
想找巴打剪頭髮 請問收費同地點
ff00ffm@gmail.com
巴打 可以點搵你剪頭髮

Email

巴打我都想搵你剪啊 kazekiva1426@gmail.com
請問巴打漂完之後想 keep 好 d 有邊隻洗頭水推介

同問
想去漂霧灰 甩左色會係咩色
仲想問下,我頭髮比較粗同硬,平時用手搞一下個頭已經好易出頭油(頭頂髮量有D少),出街個頭好易比風吹散,洗完頭吹靚個型訓教,第二頭起身已經走哂樣要再搞過

吹完黎訓 除左坐係度訓之外⋯⋯我諗唔到個頭點會完整

你既狀況 同護理無咩直接關係 反而係關造型髮型事

粗硬 但又薄 又易亂

無gel?

粗硬 但又薄 又易亂

無gel?

一時時 多數只吹+spray
其實我洗完頭完全冇事 個頭睇落夠厚的(我係剪undercut,留緊長岩岩到耳仔)
麻煩在係醒左個頭會好扁 我又唔想日日醒左再洗多次頭
想搵你剪
chris_28975566@yahoo.com.hk
鬼佬個張洗唔洗咩髮質先剪到
天生髮質硬,“戀戀”地,唔係黑人個種“戀”,剪唔剪到
http://www.nmplus.hk/gadgets/%E7%94%B7%E5%A3%ABgel%E9%A0%AD%E7%A5%9E%E5%99%A8mstyler/

巴打知唔知呢款野有無用?

用就無用過 但個原理都係用熱力將頭髮方向變得易搞

如果你係好彈既頭髮 正常黎講 用呢隻野唔多有效
巴打, 想搵你剪髮, 因為有D個人原因

EMAIL係
connitaliolio@gmail.com
巴打有冇telegram
香港邊度多剪髮用品買??

hair clipper果D
巴打想搵你剪
可唔可以email你間鋪巴地址同收費比我 thanks
lihkgchan@gmail.com
點樣知自己適唔適合留長髮
利申 巴打,留緊比人話短髮襯d
巴打 想揾你剪
頭髮側面成日豎起 成個狼人咁
剪極都係咁
email: uioyhg123@gmail.com

你咩色先 一般就colour save

亦都有專for 某種色既

同問
想去漂霧灰 甩左色會係咩色

要睇佢漂得足唔足

如果有用去黃或紫色洗頭水 一般都唔會走到勁金

同埋 漂左頭其實你預中途都要補一次色到

粗硬 但又薄 又易亂

無gel?

一時時 多數只吹+spray
其實我洗完頭完全冇事 個頭睇落夠厚的(我係剪undercut,留緊長岩岩到耳仔)
麻煩在係醒左個頭會好扁 我又唔想日日醒左再洗多次頭

其實好正常架啵
鬼佬個張洗唔洗咩髮質先剪到
天生髮質硬,“戀戀”地,唔係黑人個種“戀”,剪唔剪到

如果你係 幼 軟 貼 淺色 帶鬈 就會似
點樣知自己適唔適合留長髮
利申 巴打,留緊比人話短髮襯d

留緊又好難作比較 長髮係要夠曬長 有鬈或有色先可以比較

完整既長髮 再同 完整既短髮 對比先公平

經驗判斷都得既 但 如果正常判斷就主觀 因為見得少同接觸短髮多 會主觀左

至於襯唔襯 好講面形 style 同樣

何況想自己判斷更加主觀 因為改變就一定係唔習慣

所以我唔覺得自己會可以好公平咁分到 長靚定短靚
N9nehoho12@gmail.com
想搵你剪 可唔可以以留聯絡方式
巴打 想揾你剪
頭髮側面成日豎起 成個狼人咁
剪極都係咁
email: uioyhg123@gmail.com

你髮質係咁 除左持續剪到好短 唔係長返都彈 或者留到好長再搞
想搵個 髮型師 剪頭毛呀

mr.chan1997@gmail.com

巴打介唔介意 email 我 講下地點同收費咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞