[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
頭髮電完之後好散 好似啲頭髮好亂咁
除左搞好髮質之外 係咪無得睇落人地model好整齊咁
我想問邊度買鹽水性價比最高?同埋gel飛機頭 如果頭髮又軟又少 瀏海gel唔gel得起?

軟同少最好會電電

而家鹽水都少用 有隻新product 叫火山水
都做到果類既效果 性比 比鹽水更高

陣間補返張圖比你

不過就應該鹽水易買d

沙巴 KMS IDA(只限鹽水好用

睇遲左你個post 買左隻叫g4 ocean mist 既鹽水 o5okay嫁?
email 咗你
有美人鑽(唔知係咪咁叫)
係咪唔岩做side back髮型?
點睇Insigna Power Mix隻ultra light wax
請問有咩用夾前嘅抗熱product推薦
樓主 send左email 比你
Plz check

有無收到?
定係我留email係到

呢幾日忙 未有時間睇
想問下有咩方法整到類似

Wet look gel 如果事前肯夾少少會更好

或有電

Wet look gel係咪姐係類似水咁 有冇邊隻介紹
Email 咗
個頭軟又油
有咩髮型岩
剷完頭髮都企唔起 變做阿旺

要gel或電

男仔頭唔gel 出事
有幾多巴絲專登黎左揾你剪

問既比較多
我想問電完髮洗頭會直究竟係myth定真

我琴日補電完, 幾個鐘之後俾屋企帶咗去沉溫泉(係日本)
頭有汗逼住洗頭
依家洗完頭計目前係第30個鐘,應該聽晚先洗頭,有冇用
目前個頭都仲係好曲但係驚洗幾次又會直
好驚自己柒咗,補電完又搞到直又晒錢又傷頭髮,就算係都冇得再補,個頭會超傷,再去又麻煩到人同埋應該唔俾
如果直返建議下次幾多個月後電,今次係第二次電,我係男仔,跟依款
https://beauty.hotpepper.jp/slnH000321836/style/L003281226.html?smb=0

唔該

任何岩岩chemical 完既頭髮 因為頭髮結構未完全穩定

如係呢d時間接觸到 鹼 或氯等清潔消毒類既化學物 都會有可能影響個鬈

但其實如本身夠鬈 影響唔大

電髮 -係你洗完頭 濕果陣 果個鬈 就係你電出黎

至於 乾左之後點呈現

鬈d或無咁鬈。就視乎你點styling
姐係見到濕完頭曲晒就冇問題
唔該巴打
想問下樓主 我知咁問好空泛 但都想睇下有無見過
而排成日係街見到d 男嘅電髮 望落係頹頹地廢嘅電頭 係有陰嘅 個風格係有d hiphop 咁款 但唔係dreadlock 果d 因為我上網搵唔到圖 所以先想問問!thx
有冇人搵樓主剪過or染過
大概幾錢
shiseido professional染髮係咪伏,如果想上色有咩技巧
最近剪左個82分界嘅頭 如果唔gel 前面會一邊長一邊短 唔想日日gel頭 覺得有d煩 請問邊款嘅分界頭可以gel同唔gel都得 姐係唔gel果時可以普普通通有pat陰係前面 gel又做到分界嘅效果
利申 頭髮較粗硬
sorry for 1999
漂完染色
啲色通常幾耐會nut?
漂完染色
啲色通常幾耐會nut?

幾日就nut左係咪比人呃左
仲廢過買咩泡泡 七日染濟diy
樓主 send左email 比你
Plz check

有無收到?
定係我留email係到

已覆
頭髮電完之後好散 好似啲頭髮好亂咁
除左搞好髮質之外 係咪無得睇落人地model好整齊咁

落黏性較強既wax

然後用風罩 慢風烘乾或自然乾
我想問邊度買鹽水性價比最高?同埋gel飛機頭 如果頭髮又軟又少 瀏海gel唔gel得起?

軟同少最好會電電

而家鹽水都少用 有隻新product 叫火山水
都做到果類既效果 性比 比鹽水更高

陣間補返張圖比你

不過就應該鹽水易買d

沙巴 KMS IDA(只限鹽水好用

睇遲左你個post 買左隻叫g4 ocean mist 既鹽水 o5okay嫁?

有人用過話唔錯 我自己用過一次 試唔出咩

不過印象中都唔錯
有美人鑽(唔知係咪咁叫)
係咪唔岩做side back髮型?

其實可以剃 唔係太大問題 最重要襯唔襯到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞