[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
兩邊頭髮打橫生 其實留長佢有無用 而家留緊好肉酸
如果巴打識搞 email 我: gakkilovelovelove@gmail.com

有 睇你想幾留長 同想個形點 同埋有chemical 過會好dd
巴打死啦我 我洗完頭隻手 成手頭髮之前都唔會咁 早知唔漂染 Nioxin頭皮護理療程有無用
老豆都無乜頭髮 唔想變成咁

想剪呢個頭
圓面黑髮其實可唔可以carry到?
定係會好肉酸
同埋洗唔洗日日style?
想搵個髮型係可以唔洗吹頭同梳頭就出得街既
而家個頭大約係咁
仲有想問下如果之前染過頭髮但染過既已經剪晒
咁係咪即係同完全未染過既頭髮一樣會難上色?

如果染呢隻色洗唔洗用粉紅色洗頭水keep

我都唔知有呢樣野

剩係知有得殺黃同紫色洗頭水咋喎

而且頭髮上 快fate out都係cool tone多

同埋基本紅色都唔算太易甩

而且有呢類功能既洗頭水 一般都有chemical既野

會比正常洗頭水 對頭皮負荷或負擔大 其實唔係做cool tone或者漂頭

基本上都唔太需要 用返一般for 鎖色都可以

因為我見過有呢樣野

另外個頭本身漂過再上返深色會唔會易甩
洗頭水日常用 頭髮偏油笠 r頭有少少頭皮屑 有咩推介?
想問下頭髮好軟好幼 可以點令佢挺身啲

超市買到既無矽洗頭水例如tresemme o唔ok?
想問本身我髮質硬同少少"聯",頭髮一長兩側會突起左,但頭頂個堆就會塌哂,面圓,有咩髮型可以改改?
想問本身我髮質硬同少少"聯",頭髮一長兩側會突起左,但頭頂個堆就會塌哂,面圓,有咩髮型可以改改?

我d頭髮都係咁 而家三星期多d剪一次under cut 個型易keep左

我d頭髮都係咁 而家三星期多d剪一次under cut 個型易keep左

under cut係邊款?
額高面圓適合咩髮型
有冇例子
感激不盡巴打
額高面圓適合咩髮型
有冇例子
感激不盡巴打

Ps我係巴打
巴打死啦我 我洗完頭隻手 成手頭髮之前都唔會咁 早知唔漂染 Nioxin頭皮護理療程有無用

Nioxin 唔太好用

漂得唔好或者用料有問題都會爭d
仲有想問下如果之前染過頭髮但染過既已經剪晒
咁係咪即係同完全未染過既頭髮一樣會難上色?

會比從來無chemical 既易少少

如果染呢隻色洗唔洗用粉紅色洗頭水keep

我都唔知有呢樣野

剩係知有得殺黃同紫色洗頭水咋喎

而且頭髮上 快fate out都係cool tone多

同埋基本紅色都唔算太易甩

而且有呢類功能既洗頭水 一般都有chemical既野

會比正常洗頭水 對頭皮負荷或負擔大 其實唔係做cool tone或者漂頭

基本上都唔太需要 用返一般for 鎖色都可以

因為我見過有呢樣野

另外個頭本身漂過再上返深色會唔會易甩

有漂過就會易甩 只係唔係甩得太淺

呢種牌子

專針對 有問題頭皮 或皮炎 頭屑
想問下頭髮好軟好幼 可以點令佢挺身啲

電 或chemical 過都會易d

另外 鹽水+吹+泥+spray 4樣一齊(不過需要技術同唔建議)

超市買到既無矽洗頭水例如tresemme o唔ok?

唔ok

而家既情況係有 d望埋去

個頂好塌 兩邊彈 整體好似個 橫向既長方形

將兩邊剪到好短 或電鬆返個頂

額高面圓適合咩髮型
有冇例子
感激不盡巴打

#2果度都有d圖 你可以望望先

髮型講整體 單純講

額高既話 唔好太長 但如果電 又可以用長 去造型

圓面既話 青唔好圓 要放大個頂 盡量多d角位(無論髮腳或 cutting

而家既情況係有 d望埋去

個頂好塌 兩邊彈 整體好似個 橫向既長方形

將兩邊剪到好短 或電鬆返個頂

巴打有冇TG可以SEND圖俾你睇??
高登客仔留返個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞