[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
hahahajims@gmail.com

想搵你剪 thanks
巴打依種頭點整

想留呢種髮型
我D頭髮較硬同直,洗唔洗電髮?
同埋洗唔洗一次過留長再剪, 定係keep住修剪?
唔該巴打
一邊頭髮向前生, 一長就會拱起
有冇髮型推介
面肥是咪唔啱all back
兩邊打橫生/向外生
除左keep 住剷短仲有咩髮型可以留???
髮質問題答唔答
染過漂過電過 啲頭髮分曬叉可以點算
而家染翻黑色 都幾年無再電過髮
巴打我想問下染左balayage應該用去黃定護色洗頭水好呀?
頭髮生得好撚奇怪 一邊左一邊右 但又唔係中分 梳邊一邊都會有邊樹起 點搞
SSSSSH巴打想搵你搞搞個頭
hk753951@gmail.com
如果方便嘅可唔可以留埋whatsapp直接搵你
巴打 想搵你剪
email:shunyiu33@gmail.com
HIHI, 請教下, 本身頭髮好軟同薄, 有邊隻鹽水推介??
巴打 想問下 頭髮比較蓬鬆 側邊頭髮向外生 頭頂又比較塌 成個菇咁 有咩解決方法
由於近期好多野搞 今晚會覆曬大家

我之前留左email ga
再留,想搵你剪
elijahlester@my.smccd.edu

巴打我都想試下比你搞下個頭
nickchung66@gmail.com
唔該
有冇邊隻焗油好,無矽靈?
b5焗油點睇

b5最主要係做返韌條頭髮 有彈性 有別於一般滑既treatment

要既效果唔同
剪左bob頭到頸但後面成日都翹起
髮質好粗同厚 後面剪左兩層layer
係正個layer到開始翹
前面又冇事 係去到耳仔後先會咁
吹下仲翹多d
定係個髮型師剪得衰?
點算啊?

剪左bob頭到頸但後面成日都翹起 (呢個長度正常都會翹 dup低頭向前吹就會有改善 不過呢種長度都比較尷尬

解決方法: 唔好唔長唔短
個頭本身啡色
遲下interview 想整黑佢,又唔想染返黑住
想問有d咩可以暫時整返黑先

噴黑
本身長頭髮,去到胸個到
啲頭髮都算硬
吾知點解洗完頭吹乾之後,又或第二日起身
條頸後面既位置,啲頭髮會拱起
明明已經好努力吹直
就算啲頭髮長左都係個個位拱起
點解會咁 有咩辦法
謝樓主

maybe 天生鬈? 或者好強勁既倒生
想染頭髮 等佢甩色甩出嚟係灰色
唔想太誇張有冇咩介紹

而家自己係斜陰 有冇話咩面形適合有少少baby fat

簡得呢種色又好難唔誇
不過近期有隻深灰係真係做到不過甩出黎既效果會帶少少偏綠

babyfat個問題本身你係咩長度?
皮膚偏黑 染咩色會好啲

啞色系列 同埋都要講埋整體配合既
想問要漂到白金係咪一定要用去黃洗頭水?
因為我漂極都好黃,同埋用剩個碗漂粉加奶係放幾耐先冇效?

白金要靠 加淡既紫去kill 黃

並唔係猛漂就會。 如果漂到白金 d頭髮唔多洗要

紫色洗頭水係指有冇色素個啲?
因為屋企有支補紫色,洗到成日都紫既洗頭水,唔知岩唔岩用

係漂到奶黃 然後上一次色(粉粉地或 浮既 紫色)

巴打
成個步驟係咪漂到奶黃>染粉色/紫色一次>先染我想要個個色?

成個步驟係咪漂到奶黃>染粉色/紫色一次>然後等佢自然fate out
如果個人比較黑染成咁既樣會唔會柒到核爆?

要睇埋個成個外觀 正常黎講就唔建議
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞