[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
睇左d 但對髮型無乜研究..
因為我個頭係打橫生嫁!!
其實有咩髮型岩我? 因為我次次都係剷兩邊唔好彈起就算

真心求救 我問過幾個幫我剪晚都既都話無嫁啦/電下
不如我過黎幫襯你剪幫我諗下邊個髮型岩我
可以點幫襯你
tg: oreoreo

無tg 得email

hair_hairs@yahoo.com.hk
Ching 我前日去染頭髮 點知髮尾上唔到色 (之前漂過兩次 髮尾爛哂) 個髮型師就幫我剪layer 但佢剪到好撚高 我真係勁唔開心勁想死 我本身想留翻長啲頭髮 依加比佢咁搞我真係門口都唔撚想出 ching有咩方法可以補救

無 將原先個底既長度剪返短 追返個layers

電左係好好多 至少唔會咁彈 同髮型既變化因爲電左既髮質會多左轉變
諗住去染頭髮,巴打你個到染幾錢左右?
男,短頭髮,顏色未諗好

顏色唔應該你諗 應該講左你有咩要求 交比專業果個諗

除非你本身目標非常明確
巴打收費係點
剪開個髮型師走左
男,短頭髮,顏色未諗好

除非你本身目標非常明確

都係嘅,巴打個邊收費如何?

電左係好好多 至少唔會咁彈 同髮型既變化因爲電左既髮質會多左轉變

有無邊間髮型鋪推介 budget 400樓下
只求有個岩我髮型
護髮素/髮膜應該用翻無矽定有矽都無問題?
坊間好多都有矽,但我地用無矽洗頭水之後又用翻有矽既護髮素/髮膜,咁咪晒氣?雖然話唔會接觸到頭皮但仍然係會矽靈包住頭髮?
坊間好多都有矽,但我地用無矽洗頭水之後又用翻有矽既護髮素/髮膜,咁咪晒氣?雖然話唔會接觸到頭皮但仍然係會矽靈包住頭髮?

仲有 salon個啲焗油含唔含矽靈?
不如我過黎幫襯你剪幫我諗下邊個髮型岩我
可以點幫襯你
tg: oreoreo

無tg 得email

hair_hairs@yahoo.com.hk

check email

有無邊間髮型鋪推介 budget 400樓下
只求有個岩我髮型

詳情你可email.我
男,短頭髮,顏色未諗好

除非你本身目標非常明確

都係嘅,巴打個邊收費如何?

詳細可以email我

緊係無矽 既好

咁就重新講一 次矽 既問題

其實有矽既 長期用佢會包住頭髮而唔係一般清潔就會洗得甩

會易笠 難吹乾 堵窒毛囊引致脫髮等問題

阻礙日後chemical既進行(因為外面包住左一層野)

同埋會有氣味

仲有 salon個啲焗油含唔含矽靈?

一般正常salon都唔會有

同埋日常都係以幾隻大牌子既修護treatment做主要

1paimore

2milbon

其他有另外功能既就另當別論

巴打 我係平陰短髮 啲陰不少但唔厚 但一去到眉左邊嘅陰就會出現c型嘅空隙 好礙眼 好似冇咗一忽咁 無論有冇繞耳都會出現依個情況 但右邊又唔會咁
想問點解會咁 有咩方法令佢唔好c型咁冇咗一忽 唔該哂
Email左幾日
未覆
男仔長方形面留咩頭好

我想留偏韓仔一啲既
Check email

巴打 我係平陰短髮 啲陰不少但唔厚 但一去到眉左邊嘅陰就會出現c型嘅空隙 好礙眼 好似冇咗一忽咁 無論有冇繞耳都會出現依個情況 但右邊又唔會咁
想問點解會咁 有咩方法令佢唔好c型咁冇咗一忽 唔該哂

你有帶開眼鏡?
Email左幾日
未覆

我覆左 莫非漏左?⋯⋯你睇睇
男仔長方形面留咩頭好

我想留偏韓仔一啲既

都簡左係偏韓類 咁就要睇成個感覺襯邊隻
巴打今日或聽日搵你剪得唔得
我想轉髮型諗唔到點剪諗緊染唔染
Email左幾日
未覆

我覆左 莫非漏左?⋯⋯你睇睇

已經約左
因為用泡泡染頭, 染到頭皮乾乾地又甩甩地頭髮
好驚有脫髮危機, 有咩方法補救
用kérastase densifiqe系列會唔會有幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞