[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike

拉直 真係唔好剪短⋯⋯ 拉直完 再短更核凸

你天生鬈好勁咩

直療就會自然d

最後整曲左個尾
不過唔係好識打理
漂頭過程都幾乸幾痛 尤其係漂第二次開始
其實算唔算正常
岩岩自己染左黑髮
染得好黑好假
點先染到人地個d咁有層次

如果你係以明星做準則

唔計燈光 佢本身都係好淺色底上

同埋通常覺得好令既都係blue black

如果我想要啞黑
係咪最好漂左先
再染灰黑?
我諗住自己染算

大工程既野 唔好自己搞好d

漂粉破壞性強 你亂用既話 後果真係可以好嚴重

由其坊間買既漂粉通常都無咁靚
goldwell好定wella SP定milbon好
洗護產品

拉直 真係唔好剪短⋯⋯ 拉直完 再短更核凸

你天生鬈好勁咩

直療就會自然d

最後整曲左個尾
不過唔係好識打理

係濕果陣搽返少少 Milk (styling product )

鬈得黎又保護到頭髮(牌子Milbon )

Post內有 紫身 牙膏樣
頭髮本身直同幼 電過2次都係好快直返 一約1-2個星期左右 有冇啲咩保養方法

咁開頭預鬈d 同埋最好用d輕身少少既洗頭水同護髮素

係咪有唔落開護髮素既習慣??

係 冇用過護髮素
我半年前漂完之後,依家染咩色都甩到好金

係咪一定要染返黑先唔會咁???

出去染翻黑就唔會甩色
但你想再染都係要漂
想問下貼片駁髮抵唔抵玩
d頭髮開叉開左幾年長唔到 想玩下駁髮
請問如果臉細額窄係咪唔啱留齊陰?
一直都all back 左好多年好想試下其他造型
漂頭過程都幾乸幾痛 尤其係漂第二次開始
其實算唔算正常

如果去到痛 就唔太正常

只要簡返深色少少同埋 頭一個星期盡量唔好洗

落完洗頭水用返護髮素 洗護產品方便

簡返方便keep色或colour save
未睇不過正皮左先

有冇鎖色洗頭水介紹

有冇鎖色洗頭水介紹

係咪用紫/灰色呢兩隻洗
睇左FAQ想問~
我連新生出黎既頭髮都係會好似鏍絲粉咁彈起所以成個頭都比"毛毛"濃罩住
加上髮中~尾都好參差不齊(有漂過但近來都已經只係普通染)
就算染返成個頭一樣色都好快變返做highlight咁款, 同埋成個髮型都好亂咁
我應該係要做咩野treatment先可以根治到?

我長髮到心口位, 好少自己set頭...thanks!
想問下貼片駁髮抵唔抵玩

我好奇 開差左幾年 係本身天生鬈定還是做得太多chemical 而過乾

無話抵唔抵係你有無呢個需要

你既情況都有既
請問如果臉細額窄係咪唔啱留齊陰?
一直都all back 左好多年好想試下其他造型

額窄 如因兩側頭髮而收窄 可改

將額位兩邊頭髮剷開

實際話有無新造型 一定有既 不過要睇返成個out look 襯唔襯啫

有冇鎖色洗頭水介紹

Wella sp colour save: 另外修護力強既牌子都可(髮型用品 例:Milbon )
睇左FAQ想問~
我連新生出黎既頭髮都係會好似鏍絲粉咁彈起所以成個頭都比"毛毛"濃罩住
加上髮中~尾都好參差不齊(有漂過但近來都已經只係普通染)
就算染返成個頭一樣色都好快變返做highlight咁款, 同埋成個髮型都好亂咁
我應該係要做咩野treatment先可以根治到?

我長髮到心口位, 好少自己set頭...thanks!

新果隻 BBO (金色身 巴西treatment 貴 不過有效果)
想問下貼片駁髮抵唔抵玩

我好奇 開差左幾年 係本身天生鬈定還是做得太多chemical 而過乾

你既情況都有既

做得太多chemical
而家後面有啲頭髮係後尾枕已經斷曬...
額高+兩邊高 除左留陰有得點搞
完全係吳彥組果隻髮線黎
想問下貼片駁髮抵唔抵玩

你既情況都有既

做得太多chemical
而家後面有啲頭髮係後尾枕已經斷曬...

要靠treatment 同慢慢剪走佢
有冇咩洗頭水可以漂染之後 越洗越顯色
塊面長
下巴又長
額高
大概有咩髮型適合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞