[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
前額高除左留陰,仲可以點
想剪短啲既髮型,成日做運動

前額高除左留陰,仲可以點
想剪短啲既髮型,成日做運動

我又唔覺得高額一定要留長陰

只要個陰唔姐眼 都好方便做運動

例如見半額多少少既陰 都好好睇 好岩運動型

以短為主

不過其實你都有答案 剪返短...
皮膚白
想染深啡紅,係咪好選擇?可唔可以推薦下張圖等我拎比髮型師睇睇 thx

皮膚白底要做紅色係會更加顯白

不過要睇你係男女 咩長度 整體配合

或者可以直接問返你果個髮型師 可以同你直接溝通會好少少

因為 簡色除左視乎 膚色之外 整體配合都好緊要

同埋 色版阿 圖阿果d 其實都唔算可以完全作準
唔gel頭有咩髮型岩

我每次剪一定要剷走2邊 一唔剷長左既話好柒

可能我本身個樣柒
剃左光頭生返出黎既髮質會唔會改善左?
由光頭留返長到一般男仔髮型要幾耐?
星期2漂染完 10日後又染過 之後洗頭吹頭甩多左少少頭髮 正常?會改善?日日茶髮尾油

唔正常阿

漂完 平時都唔會點有甩頭髮果個問題 要睇你用咩漂

而且10日後再染 因為漂完快fate out所以補色

其實可以用colour treatment 理論上 係唔會對頭髮或頭皮造成額外負擔

所以係有機會係太乾太旱或者係 漂果陣有問題

或者係漂之前本身已經係太乾或太旱

髮尾油係一種styling product

而唔係repair

想髮質好返 強返 或者做下treatment 或係日常家用洗護產品著手 相對較好(milbon)
gel 頭傷唔傷頭皮同頭髮? thx

用既product係容易洗得乾淨

+正常專業用既洗護產品 有足夠既清潔力

問題不大

但唔好用太多spray spray本身係壓縮氣體

而且通常都好霧 個人認為對頭皮都唔太好

輕噴即可

呢種應該要點搞?樓主有無信心整到一樣(唔計顏色)?
仲有一個問題 郭富城頭應該要點夾/gel/吹?完全唔識 感謝

郭富城頭?

最好有圖

無信心整到一樣 因為黑色同淺色既鬈 本身就唔一樣

一係你搵返張同你一樣係黑色既 而又係你想要既鬈 我就有信心

黑色 本身比人感覺實同厚好多

鬈 本身都會感覺厚同實

而電左鬈 加淺色 成個feel係會爭好遠

不過你果張圖 佢有漂過 而且個頭係有人set 而唔係電

但用電都可以做到呢類效果既

不過 隻色咁靚+咁既紋+明星 就算個頭一模一樣 我覺得你都會覺得有出入 ?
巴打我都想比個頭你搞搞
柒開好多年 平時最多都係洗頭唔gel出街 想改一改形象
又唔知乜髮型先岩

你方便可以留低聯絡方法

可以直接覆得你快少少

有咩髮型岩 要睇你面形 同埋 樣 先知道點樣可以幫到你

呢隻色洗唔洗漂?
同埋易唔易剪 因為剪過覺得個形唔似
仲有推介邊隻洗頭水?

如果你黑色 又好難似 同埋極度彈既話 剪唔到

洗頭水 你係要咩效果 定只係日常普通用咁?

幼髮質唔漂都得 太粗太黑就可能要輕漂

黑色幼髮質
洗頭水日常用 頭髮偏油笠
呢隻色你會點叫

你覺得佢比你既感覺係偏咩色(通常有相既人比我睇 我都會問佢呢個問題)

因為每個人睇既唔同 我要了解左你對呢張相既睇法 而再作出調整 先可以做到接近你想既類野

名都唔洗啦 直接拎比佢睇 然後等佢同你溝通
巴打我都想比個頭你搞搞
柒開好多年 平時最多都係洗頭唔gel出街 想改一改形象
又唔知乜髮型先岩

Same here
Tg: nexcow

無用tg email會好d
頭髮幼薄,額又高
應該電髮好?大概咩髮型好?

呢隻色洗唔洗漂?
仲有推介邊隻洗頭水?

黑色幼髮質
呢隻色你會點叫

你覺得佢比你既感覺係偏咩色(通常有相既人比我睇 我都會問佢呢個問題)

因為每個人睇既唔同 我要了解左你對呢張相既睇法 而再作出調整 先可以做到接近你想既類野

我覺得係深啡
預佢冇乜燈光射落去會係咁上下再近似黑色啲

同埋洗頭水日常用 頭髮偏油笠 r頭有少少頭皮屑 有咩推介?
超市買到既無矽洗頭水例如tresemme o唔ok?
唔該晒

呢隻色洗唔洗漂?
仲有推介邊隻洗頭水?

黑色幼髮質
呢隻色你會點叫

我覺得係深啡
預佢冇乜燈光射落去會係咁 比上面兩張圖再近似黑色啲

唔該晒
星期2漂染完 10日後又染過 之後洗頭吹頭甩多左少少頭髮 正常?會改善?日日茶髮尾油

唔正常阿

漂完 平時都唔會點有甩頭髮果個問題 要睇你用咩漂

而且10日後再染 因為漂完快fate out所以補色

其實可以用colour treatment 理論上 係唔會對頭髮或頭皮造成額外負擔

所以係有機會係太乾太旱或者係 漂果陣有問題

或者係漂之前本身已經係太乾或太旱

髮尾油係一種styling product

而唔係repair

想髮質好返 強返 或者做下treatment 或係日常家用洗護產品著手 相對較好(milbon)

用緊呢隻 無[img]https://na.cx/i/4q1625v.jpg[/img要Keep色...咁去邊到做Treatment?幾錢?
頭髮幼薄,額又高

係電既層面 你呢類情況都普遍

而咩髮型好 其實要取決於其他野

頭形 面形 輪廓 同整體
頭髮幼薄,額又高

巴打可唔可以講你間舖地址
想搵你剪髮
本身少少地中海 電左髮會唔會掉得仲多頭髮
巴打我唔再用上面個支 有咩洗頭水改善髮質?佢話上次無茶到頭皮 護髮素用呢支ok? 求推介洗頭水
兩邊頭髮打橫生 其實留長佢有無用 而家留緊好肉酸
如果巴打識搞 email 我: gakkilovelovelove@gmail.com

呢隻色洗唔洗漂?
仲有推介邊隻洗頭水?

黑色幼髮質
呢隻色你會點叫

我覺得係深啡
預佢冇乜燈光射落去會係咁上下再近似黑色啲

唔該晒

都唔深下 而且無燈光都唔會黑

佢淺色 只係吹順 gel順 貼左 令到你望落深貼實

其實都算淺
頭髮幼薄,額又高

巴打可唔可以講你間舖地址
想搵你剪髮

你方便可以留低email
本身少少地中海 電左髮會唔會掉得仲多頭髮

有for chemical 後既 淨化treatment (將電後或染後既多餘物質 或殘留物 帶走)

正常影響不大
巴打我唔再用上面個支 有咩洗頭水改善髮質?佢話上次無茶到頭皮 護髮素用呢支ok? 求推介洗頭水

佢有護髮素 就會有shampoo架啦?

呢個牌子幾好的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞