[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
後面d頭髮好厚, 除左剪仲有咩方法

咩長度 咩髮型先⋯⋯
留名
巴打 男仔皮膚黑 有咩髮色適合?
深紅o唔ok?

男仔玩啞色 冷色 有型得多

何況 紅色同黑皮膚 真係唔夾 所以唔洗試

冷色啞色係咪多數好淺 都要漂?
有冇咩色係推薦

如果頭髮屬幼軟 唔算好黑 可以唔漂都得

如果粗黑硬 100% 要漂

唔一定好淺 何況冷色本身就比暖色無咁顯

圖果張 漂左一次 上啞綠色 可以再淺 亦可以無咁淺
邊度有粟米夾賣
揾左好耐

髮型用品店 正常都有
有冇人知呢種頭要點整

左邊

好普通既形黎咋啵
有冇人知呢種頭要點整

左邊

好普通既形黎咋啵

洗唔洗電 抑或用夾夾 定係齋用泥😂
有冇人知呢種頭要點整

左邊

好普通既形黎咋啵

同埋想問下用波浪夾做唔做到電髮個個效果
天然捲
國國地面
咩髮型岩

唔好比 頂既頭髮太塌太貼 盡量靠電或吹令頭髮望落似鬆身而有方向

如果天生鬈 一般都係散 亂

後面唔整菇硬係好似好怪咁
巴打 想搵你搞搞 求地址收費
Email: givemenewcut@gmail.com
頭髮天然鬈 用過藥水電直啲頭髮 向前梳頭髮就好直 如果一gel all back 就做唔到向後貼服 一定會自己向左左邊塌落嚟
第一張係洗頭後梳直
第二張係乾左之後自己鬈番
第三張係向後吹之後無論點定型都自然向左邊塌
第四張係向右吹 前陰會好筆直咁 有部分頭髮點吹都會自動回彈 想gel都唔得

我電過頭髮但係得頭幾日all back有效 漂頭就可以維持耐啲 得係漂太傷同埋想維持黑頭髮 有無電髮既建議?

如果你真係天生鬈 視乎幾鬈

電直左緊係會咁⋯⋯ 同埋 短髮電直 其實好核凸

如果天生鬈到唔係勁誇 其實可試試留一留長

漂 其實用好既product 真係唔差 (如果你單單係想漂一次改善質感)

漂 傷 係由於多次同反覆有chemical
如果一個全新生髮 上灰 要漂兩次
其實 用paimore漂去做 兩次都唔會太差

但如果本身有chemical chemical 後又無習慣treatment. 再又要做灰色 同等漂兩次 會受損好多

咁如果唔想漂係咪無辦法整自然直? 我既髮質用普通做法係fail
師兄想搵你拯救我
有冇地址PM/EMAIL?
有冇人知呢種頭要點整

左邊

好普通既形黎咋啵

左邊喎 gel都得啦 係有顏色咋麻
天然捲
國國地面
咩髮型岩

唔好比 頂既頭髮太塌太貼 盡量靠電或吹令頭髮望落似鬆身而有方向

如果天生鬈 一般都係散 亂

後面唔整菇硬係好似好怪咁

正常人頭既後面 有d長度或厚度係好d
因為本身果度既頭骨係凹 架
頭髮天然鬈 用過藥水電直啲頭髮 向前梳頭髮就好直 如果一gel all back 就做唔到向後貼服 一定會自己向左左邊塌落嚟
第一張係洗頭後梳直
第二張係乾左之後自己鬈番
第三張係向後吹之後無論點定型都自然向左邊塌
第四張係向右吹 前陰會好筆直咁 有部分頭髮點吹都會自動回彈 想gel都唔得

我電過頭髮但係得頭幾日all back有效 漂頭就可以維持耐啲 得係漂太傷同埋想維持黑頭髮 有無電髮既建議?

如果你真係天生鬈 視乎幾鬈

電直左緊係會咁⋯⋯ 同埋 短髮電直 其實好核凸

如果天生鬈到唔係勁誇 其實可試試留一留長

漂 其實用好既product 真係唔差 (如果你單單係想漂一次改善質感)

漂 傷 係由於多次同反覆有chemical
如果一個全新生髮 上灰 要漂兩次
其實 用paimore漂去做 兩次都唔會太差

但如果本身有chemical chemical 後又無習慣treatment. 再又要做灰色 同等漂兩次 會受損好多

咁如果唔想漂係咪無辦法整自然直? 我既髮質用普通做法係fail

有 既 新果隻bbo treatment 不過價錢都貴 不過果效果自然好多既的確

因為負離子 做完後 d頭髮係會變左扁

但 bbo就維持住係 圓既狀態
師兄想搵你拯救我

hair_hairs@yahoo.com.hk
因為用泡泡染頭, 染到頭皮乾乾地又甩甩地頭髮
好驚有脫髮危機, 有咩方法補救
用kérastase densifiqe系列會唔會有幫助

有個偏方 比任何產品都易同快 又易買

試下用牛奶 濕一濕 張巾 然後敷住 每次洗完頭 搞曬所有野之後 輕敷一陣 再沖一沖

如果近掛盡量 水溫唔好太熱 洗頭果陣係該患處唔好咁大力

同埋愈方便既野 受損性同破壞性都奇高

所以 方便永遠同靚係唔對等⋯⋯

哇 我試左一次就覺得好work
真心無咁敏感同好似順滑左
感謝
師兄想搵你拯救我

hair_hairs@yahoo.com.hk

Hello 巴打我腥左email比你,可以覆一覆我嘛?
有興趣搵巴打搞搞個髮型
求收費地址
yuenlawon@gmail.com
想搵巴打整頭
求價錢同地址
Tg: prog0101
本人髮質左邊軟,右邊硬,係咪好罕見

請問呢種電髮係咩類型?
頭髮幼軟適唔適合做
因為用泡泡染頭, 染到頭皮乾乾地又甩甩地頭髮
好驚有脫髮危機, 有咩方法補救
用kérastase densifiqe系列會唔會有幫助

有個偏方 比任何產品都易同快 又易買

試下用牛奶 濕一濕 張巾 然後敷住 每次洗完頭 搞曬所有野之後 輕敷一陣 再沖一沖

如果近掛盡量 水溫唔好太熱 洗頭果陣係該患處唔好咁大力

同埋愈方便既野 受損性同破壞性都奇高

所以 方便永遠同靚係唔對等⋯⋯

哇 我試左一次就覺得好work
真心無咁敏感同好似順滑左
感謝

偏方屬應急之用 無需要就唔好用
想搵巴打整頭
求價錢同地址
Tg: prog0101

無用tg
本人髮質左邊軟,右邊硬,係咪好罕見

都算既 但 你當兩個頭咁去處理 盡量追返個效果近 就可以

請問呢種電髮係咩類型?
頭髮幼軟適唔適合做

幼軟 係非常岩

因為粗電 就會變左一大炸野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞