[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike

巴打呢D頭駛唔駛電
同埋有無咩水頭水推介
本身中性偏油

呢個鬼佬客

本身天生鬈+啞色頭髮.....

如果你要做到一樣

前題你要係咁 如果唔係一係你就係偏幼然後再去電然後染返

咁都係算啦好傷

巴打呢D頭駛唔駛電
同埋有無咩水頭水推介
本身中性偏油

呢個鬼佬客

本身天生鬈+啞色頭髮.....

如果你要做到一樣

前題你要係咁 如果唔係一係你就係偏幼然後再去電然後染返

咁都係算啦好傷

咁其實你要做 未必要做齊曬 使旦一樣都可以令成個形唔同好多

應該咁講 好似組合咁串落去

(長中短)

(長中短 鬈既程度)

(淺染漂)

如果往往剪 個變化同 美觀就會有限度

所以 吸引到人睇 或 d髮型書雜誌 好大部分都係會有chemical 就係咁

至於你話傷 其實 現今既product 好多都好好

如果真係咁擔心髮質 就由 洗護產品開始

好既洗頭水同護髮素都好重要
巴打 啱email左你

我想剪sunny呢隻allback 但係次次同髮型師講兩邊後面鏟青undercut都會剪左好似柏豪呢款allback 我應該要點同髮型師剪sunny呢款allback?

直接比相佢

但如果你髮質唔夠彈 向橫生 係做唔到sunny果款

咁佢地兩款all back有咩分別?
我想問我頭髮呢幾年都keep 住染同漂
今年開始發覺頭髮生得好慢 甩多左頭髮 同用左護髮素,護髮膜,髮尾油都依然好乾
本身頭髮係毛躁 硬 粗
有咩treatment 介紹? 依家流行果隻巴西焗油啱唔啱我?
定係直療/b5 比較好?

本身 毛燥硬粗

其實 新既隻bbo (巴西) 會解決到你既問題

但至於 效果係如何 我有樣版比你睇

想問除左bbp 有冇其他比較平價位嘅treatment 推介?
自己係屋企又可以用咩product 保養返?
Milbon?
Asian Topteam ?
留緊長頭髮
而家頸後面啲頭髮飛起哂
可以點搞?
有無洗頭水介紹?去黃?有矽無矽有咩選擇?
漂過,染左灰紫藍
請問gel side back其實個頭要厚d定薄d易gel
dreadlock 頭洗唔洗洗頭
同埋點洗的 可唔可以用普通洗頭水洗
巴打 想搵你剪
TG:ying00123
漂過,染左灰紫藍

鎖色同補色有咩分別,啱啱漂染完,用邊隻好?貴啲都得,最緊要好
電完負離子個頭好塌同貼在
電髮係咪可以令到個頭冇咁塌?

近期仲有隻韓式電髮根好自然同靚既

咩係韓式電髮根
有冇示意圖
漂過,染左灰紫藍

鎖色同補色有咩分別,啱啱漂染完,用邊隻好?貴啲都得,最緊要好

唔記得講返自己既髮質Tim,頭髮幼軟好易塌。

我想剪sunny呢隻allback 但係次次同髮型師講兩邊後面鏟青undercut都會剪左好似柏豪呢款allback 我應該要點同髮型師剪sunny呢款allback?

直接比相佢

但如果你髮質唔夠彈 向橫生 係做唔到sunny果款

咁佢地兩款all back有咩分別?

成個cutting都唔同

單講sunny 佢個top 同側邊係連接(長度

柏豪個頭 側邊同top 係唔連接

而且 柏豪個頂較長 頭髮既質感較soft(似有電

Sunny果個就肯定無
我想問我頭髮呢幾年都keep 住染同漂
今年開始發覺頭髮生得好慢 甩多左頭髮 同用左護髮素,護髮膜,髮尾油都依然好乾
本身頭髮係毛躁 硬 粗
有咩treatment 介紹? 依家流行果隻巴西焗油啱唔啱我?
定係直療/b5 比較好?

本身 毛燥硬粗

其實 新既隻bbo (巴西) 會解決到你既問題

但至於 效果係如何 我有樣版比你睇

想問除左bbp 有冇其他比較平價位嘅treatment 推介?
自己係屋企又可以用咩product 保養返?
Milbon?
Asian Topteam ?

咁就當然係

Paimore b5 / milbon 3.1

B5果兩支home care 我都有用
留緊長頭髮
而家頸後面啲頭髮飛起哂
可以點搞?

你係男留? 目標幾長

一般到膊都會翹 除左電左去 其實唯有忍過去
漂過,染左灰紫藍

有無矽 你主打都簡返專業髮品牌子會好d

如果你係講漂完 去黃既shampoo

有兩隻都幾好

我有電有染髮
有無洗頭水護髮素推介
留緊長頭髮
而家頸後面啲頭髮飛起哂
可以點搞?

你係男留? 目標幾長

係錯 我係巴
目標留到kurt cobain個個長度
或者再長啲
但我而家頭髮好厚 再電唔會更加突兀?
留緊長頭髮
而家頸後面啲頭髮飛起哂
可以點搞?

你係男留? 目標幾長

無錯 我係巴
目標留到kurt cobain個個長度
或者再長啲
但我而家頭髮好厚 再電唔會更加突兀?
email左樓主,等覆
巴打想買剷自剷有無介紹
另外想問下巴西bbo 一般幾錢
請問gel side back其實個頭要厚d定薄d易gel

視乎本身既髮質

不過有左層次之後 輕輕薄DD係會好GEL D

不過 所有野都係睇 個定義係邊 所以都係信返你用開既髮型師
最緊要佢做到果個效果又令你會GEL到就OK啦
dreadlock 頭洗唔洗洗頭
同埋點洗的 可唔可以用普通洗頭水洗

Dl 通常隔好耐先洗

一般用dry shampoo 或者如果覺得太笠 可以沈少少爽身粉

點洗 唔可以抓散 所以通常頭痕就用d尖尾梳或一條長形既尖尖地( 好似牙簽咁)

刮刮下止痕架咋 怕散最好包毛巾沖 d水壓唔直射都會有幫助
巴打 想搵你剪
TG:ying00123

我得emial
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞