[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
乜都唔識,想搵巴打你剪,pm下個地址
blacksmile623@gmail.com
染左灰藍色 髮型師話好易甩 我想keep耐d 上網搵見d人推lakme既去黃洗頭水 係咪有用?同埋我見有d補色洗頭水 但好似淨係得d好sharp既色先有eg紅色紫色 灰藍色有冇相關產品?洗完補灰都得 主要唔想咁快變金毛 有冇其他牌子/產品推薦?唔該曬

巴打你好,我留長頭髮既
因為依家黑長直,髮尾又有少少外曉起
想問問如果想做到相入面既效果
本身髮質重要定係電髮都做到個效果
Email: kinny1871@gmail.com
感激不盡
everythinginhereisgood@gmail.com

頭髮幼,薄,量小。
求髮型推薦,十幾年都冇點理過想搞搞個髮型。

巴打唔得閒的話有冇朋友介紹下?
認真想搞好佢

如果想電呢隻要咩條件同埋點講

夠長就可以 要翹要鬆要飛飛地 就唔太難既

比圖佢 同佢溝通同討論 剩係講 好難明
本身頭頂同頭頂後面對落好扁 電攣左一個月左右 本身好攣下 頭頂同後面好厚好挺 而家唔知係咪開始散同冇咁攣既關係 開始扁返
有冇D吹頭技巧/步驟可以令個頭keep住攣同冇咁扁?成日聽人講對住髮根吹然後用凍風cool down但係好似對我冇乜用

有呀 唔用風咀 對住個頭皮吹乾 (打圈) 然後gel返野 (eg.泥
巴打我嗰頭大 面型又方 頭髮又直 要點剪好?

要睇埋整體先可以答得實你

不過一般黎講 如果 頭或面形都係比較難處理 而髮質都係直硬彈 普遍都要chemical l 再配搭剪
染左灰藍色 髮型師話好易甩 我想keep耐d 上網搵見d人推lakme既去黃洗頭水 係咪有用?同埋我見有d補色洗頭水 但好似淨係得d好sharp既色先有eg紅色紫色 灰藍色有冇相關產品?洗完補灰都得 主要唔想咁快變金毛 有冇其他牌子/產品推薦?唔該曬

不過任何既漂頭fate out 當甩甩地既時候 都建議再補多次色 咁樣再甩果陣 會更靚 同襟

巴打你好,我留長頭髮既
因為依家黑長直,髮尾又有少少外曉起
想問問如果想做到相入面既效果
本身髮質重要定係電髮都做到個效果
Email: kinny1871@gmail.com
感激不盡

要有電 如果你本身黑長直

不過一般黎講 如果 頭或面形都係比較難處理 而髮質都係直硬彈 普遍都要chemical l 再配搭剪

我係頭髮直得嚟又好軟
巴打想搵你試下剪
sitkhan3@gmail.com

如果想剪到咁 應該點同髮型師講?

畀圖囉

不過your face..

畀圖囉

不嬲都成日俾人似佢 所以先想剪

我係頭髮直得嚟又好軟

所以其實剪左好耐都處理唔到你想要既feel

有時候真係要chemical 幫幫手

畀圖囉

不嬲都成日俾人似佢 所以先想剪

留名
髮質好軟
D陰有咩郁動就碎,柒到仆街
可以點做

Cutting 上唔好太輕 以重身做主

不過當重身既時候 因為個頂會長左 您髮質又較 又會塌同周圍走 所以 因為軟呢個問題 最好電電佢 或者 係 有chemical 過令髮質變得相對粗糙
由細到大都冇梳過頭同gel頭(就算出街都係)
髮型都係求其鏟短算
面形係介乎圓面同瓜子面之間
問題就係個頭好扁,扁到好似冇咗後尾枕/比人cut咗忽/同背脊同一平面咁,搞到個頭望落好似三尖八角咁
想問下有冇d咩髮型可以補救下(短,方便打理/唔洗gel太多為主)
唔該
巴打想搵你電個髮 問個價 有咩方法聯絡到你?

不過任何既漂頭fate out 當甩甩地既時候 都建議再補多次色 咁樣再甩果陣 會更靚 同襟

巴打你個兩張圖死左
想問焗油有冇用?我留長髮既 今日修下髮尾個陣個髮型師話我個頭好笠 話因為我用d有硅既洗頭水 佢介紹左個深層清潔既焗油 事實上我洗完頭搵手指掃個陣又真係幾痴 同埋想買d髮尾油同髮妝水 請問有咩牌子好用

應該係講緊 矽 ?

深清都會有用既 至於任何髮型用品

都係去返髮品店選購會好d

牌子如 wella 果d都幾好
由細到大都冇梳過頭同gel頭(就算出街都係)
髮型都係求其鏟短算
面形係介乎圓面同瓜子面之間
問題就係個頭好扁,扁到好似冇咗後尾枕/比人cut咗忽/同背脊同一平面咁,搞到個頭望落好似三尖八角咁
想問下有冇d咩髮型可以補救下(短,方便打理/唔洗gel太多為主)
唔該

有阿 後尾枕位有返d頭髮 做一個斜度 有返個角會有形d

重點係 您應該係求其落街剪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞