[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
有無人用過? 覺得點
本身頭髮薄同軟 依家係斜陰頭 想改變下髮型 但又無從入手 想去巴打到試下
Email: jimmymok330@gmail.com
麻煩哂
網上有文章教路話沈d bb爽身粉喺頭髮度就可以令個頭唔笠 我本身洗完頭吹乾都係笠 一試用爽身粉即刻見效 想問咁樣用落個頭度會唔會塞住毛孔/有咩壞處?
屌奶星
次次一想gel d頭髮去右手邊
最岀個幾條頭髮就係到玩野
係都要企直係到
就算禁住佢再吹佢去右手邊
放左手即刻又飛番去中間
比佢搞到崩潰
個蔭想gel起佢 gel去右邊偏後方果種 2邊剷青剷幾cm好? 後面又應該點剪好睇?
有無人用過? 覺得點

網上有文章教路話沈d bb爽身粉喺頭髮度就可以令個頭唔笠 我本身洗完頭吹乾都係笠 一試用爽身粉即刻見效 想問咁樣用落個頭度會唔會塞住毛孔/有咩壞處?

不宜長用

本身洗完都笠 好可能係洗護產品出現問題
頭髮本身直同幼 電過2次都係好快直返 一約1-2個星期左右 有冇啲咩保養方法

不宜長用

我岩岩轉左洗頭水 但都係差唔多 吹極都係塌 我個頭好易出油 髮質硬 攣毛 有d脫髮問題 有冇邊隻洗頭水介紹?
啲頭髮就咁睇就係無頭皮
但一r個頭皮位就會有啲粉狀嘅頭皮
洗頭果陣一r又會有
係近排先有宜個情況 點解會咁
利申 漂過頭

不宜長用

我岩岩轉左洗頭水 但都係差唔多 吹極都係塌 我個頭好易出油 髮質硬 攣毛 有d脫髮問題 有冇邊隻洗頭水介紹?

而家用緊係syoss silicone free repair
我岩岩染左啡綠色,無漂既,想用一啲鎖色洗頭水,然後我買左去黃洗頭水 (J Beverly Hills Blonde Neutralizing shampoo,擠出黎係紫色) ,有無用? 定係佢係針對漂過既頭髮先有用? 同埋可以日日用嘛? thanks
個頭成頂帽咁
巴打介唔介意我比相你推薦下可以剪咩髮型
頭髮本身直同幼 電過2次都係好快直返 一約1-2個星期左右 有冇啲咩保養方法

咁開頭預鬈d 同埋最好用d輕身少少既洗頭水同護髮素

係咪有唔落開護髮素既習慣??
岩岩自己染左黑髮
染得好黑好假
點先染到人地個d咁有層次

不宜長用

Wella deep clear 用兩星期

然後用返wella balance 同埋緊記要用護髮素 只搽髮尾
啲頭髮就咁睇就係無頭皮
但一r個頭皮位就會有啲粉狀嘅頭皮
洗頭果陣一r又會有
係近排先有宜個情況 點解會咁
利申 漂過頭

漂既過程有無好那好痛

呢d要有相先清楚睇到咩事

做連續做數次頭皮treatment (事關女友之前漂頭 我都係用呢個方法解決)

第2種 就偏方 洗頭前 後 用牛奶沖一沖該處 然後擺一陣 再沖乾淨 (要連續幾日)

但實際情況要有相有圖
我岩岩染左啡綠色,無漂既,想用一啲鎖色洗頭水,然後我買左去黃洗頭水 (J Beverly Hills Blonde Neutralizing shampoo,擠出黎係紫色) ,有無用? 定係佢係針對漂過既頭髮先有用? 同埋可以日日用嘛? thanks

會有d效果 但主要佢係對漂頭用

係呀 係紫 紫同黃係對衡色 一般擠出黎都係咁樣

日日用呢個問題

要睇牌子同氣味同個人反應

一般就唔建議

而且密住洗都係講緊頭兩至三星期(甩得最快同最多色既時間)

同埋唔日日用都要睇埋你另一種係咩洗護產品
個頭成頂帽咁
巴打介唔介意我比相你推薦下可以剪咩髮型

歡迎email我既

hair_hairs@yahoo.com.hk
岩岩自己染左黑髮
染得好黑好假

如果你係以明星做準則

唔計燈光 佢本身都係好淺色底上

同埋通常覺得好令既都係blue black

拉直 真係唔好剪短⋯⋯ 拉直完 再短更核凸

你天生鬈好勁咩

你天生鬈好勁咩

你天生鬈好勁咩

直療就會自然d
岩岩自己染左黑髮
染得好黑好假

如果你係以明星做準則

唔計燈光 佢本身都係好淺色底上

同埋通常覺得好令既都係blue black

如果我想要啞黑
係咪最好漂左先
再染灰黑?
我諗住自己染算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞