[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
有冇人搵樓主剪過or染過
大概幾錢

你留mail 或mail 我

hair_hairs@yahoo.com.hk
想問下有咩方法整到類似

Wet look gel 如果事前肯夾少少會更好

或有電

Wet look gel係咪姐係類似水咁 有冇邊隻介紹

Post 內有篇講 styling product 你可以望望 有支黑色 粗身
想問蛋白焗油適唔適合男仔做
岀到黎個效果會唔會好怪?

又或者除左負離子之外
男仔重可以做啲咩去令到啲頭髮直啲
係自然直果種

而家有隻叫 bbo既野 (巴西treatment )

同負離子既差別

負離子做完後 頭髮既切面睇 成條頭髮會變左

平 扁

而bbo就會係圓同自然

不過比較貴 本身呢樣野
想問蛋白焗油適唔適合男仔做
岀到黎個效果會唔會好怪?

頭髮 其實正常有保養 係一件 好好好好好好既事

唔會怪
姐係見到濕完頭曲晒就冇問題
唔該巴打

Sure
想問下樓主 我知咁問好空泛 但都想睇下有無見過
而排成日係街見到d 男嘅電髮 望落係頹頹地廢嘅電頭 係有陰嘅 個風格係有d hiphop 咁款 但唔係dreadlock 果d 因為我上網搵唔到圖 所以先想問問!thx

頹廢 有陰 我諗到 但會好hip hop 我 諗唔到⋯⋯

會唔會係呢類
shiseido professional染髮係咪伏,如果想上色有咩技巧

點解會係伏 因為佢快甩?

漂後上 shiseido 其實佢都係相對較快甩

但佢有樣野好 頭髮滑身 漂後上色澤易均勻 d色特別

最重要係 日後 甩完色 佢係甩得好乾淨 再上其他colour 或特別色 唔會因爲有雜色影響

架仔野 本來就以健康同靚做主打 不嬲都唔太襟

但佢d啡色唔漂都靚 我自己都好常用到

同埋上色技巧係上咩色
最近剪左個82分界嘅頭 如果唔gel 前面會一邊長一邊短 唔想日日gel頭 覺得有d煩 請問邊款嘅分界頭可以gel同唔gel都得 姐係唔gel果時可以普普通通有pat陰係前面 gel又做到分界嘅效果
利申 頭髮較粗硬
sorry for 1999

82分

2個邊唔好有太長既頭髮 同兩邊青join埋

長既地方得返8 果邊

放落黎向前就會無咁奇怪

至於你話向前會有陰 你粗硬底

你2果邊會好難處理 有少少格硬黎
漂完染色
啲色通常幾耐會nut?

視乎選色

一星期至兩星期

如果鐘意粉粉地 一出黎又淺又淡又霧果d色

係一定甩得快 要靠自己岩岩上完色 盡量唔洗頭

再用鎖色或去黃既sham 沖涼時水溫唔好太熱 盡量快

或者再簡單d 一差唔多甩就去補多次
漂完染色
啲色通常幾耐會nut?

幾日就nut左係咪比人呃左
仲廢過買咩泡泡 七日染濟diy

漂頭本來就快甩 而且唔甩先恐怖

油漆hi到頭髮 即刻變銀色 洗極都唔甩

咁樣算好定唔算好

靚既牌子或架仔野 特別色

都係會快甩 而又甩得乾淨無雜色

漂染本身就好似煙花咁

或者漂完上隻深藍等佢自然甩

想襟想特別 咁樣做都係一個好方法
漂完染色
啲色通常幾耐會nut?

幾日就nut左係咪比人呃左
仲廢過買咩泡泡 七日染濟diy

漂頭本來就快甩 而且唔甩先恐怖

油漆hi到頭髮 即刻變銀色 洗極都唔甩

咁樣算好定唔算好

靚既牌子或架仔野 特別色

都係會快甩 而又甩得乾淨無雜色

漂染本身就好似煙花咁

或者漂完上隻深藍等佢自然甩

想襟想特別 咁樣做都係一個好方法

好唔開心
諗住打比佢屌7佢
幾日就冇左8成色同佢講話兩星期實在差太遠
想問下樓主 我知咁問好空泛 但都想睇下有無見過
而排成日係街見到d 男嘅電髮 望落係頹頹地廢嘅電頭 係有陰嘅 個風格係有d hiphop 咁款 但唔係dreadlock 果d 因為我上網搵唔到圖 所以先想問問!thx

頹廢 有陰 我諗到 但會好hip hop 我 諗唔到⋯⋯

會唔會係呢類

係!類似呢類 但想知髮質太差係咪好影響電出黎嘅效果?因為d fd 個個都話我髮質差
利申 半年前電過一次 已經直返曬

我想剪頭2張圖效果嘅造型,想問係咪需要電?
同埋我本身髮質比較硬,兩側頭髮都向橫生,如果唔電整唔整到頭2張圖嘅造型?電左係咪會好d?同埋有無話兩側要留幾長先電到?
唔該巴打
樓主剪一次大約幾錢

我想剪sunny呢隻allback 但係次次同髮型師講兩邊後面鏟青undercut都會剪左好似柏豪呢款allback 我應該要點同髮型師剪sunny呢款allback?

我想剪sunny呢隻allback 但係次次同髮型師講兩邊後面鏟青undercut都會剪左好似柏豪呢款allback 我應該要點同髮型師剪sunny呢款allback?
齋染唔漂最淺可以染到幾淺?
覺得漂頭好唔抵玩
諗住漂染銀灰色
想問下之後會普通護色洗頭水好
定用番灰色補色洗頭水
之前試過染紫色 冇用護色洗頭水
洗洗下變左紅色
之後變番金色
巴打太多post追唔到

你鋪頭係邊度?
想試下
tg https://t.me/cvniuyqpl
左面頭髮少過右面
留陰係咪應該遮住左面
利申 男 直幼 個頭好塌同薄
左面頭髮少過右面
留陰係咪應該遮住左面
利申 男 直幼 個頭好塌同薄
巴有整dreadlock?有咩意見或地方推介
想問下如果天生頭髮太黑 淨係想淺一兩度既話 係唔係可以用褪色劑 唔洗漂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞