[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike

巴打你呢個係電定jail黎
有冇邊隻焗油好,無矽靈?
b5焗油點睇
剪左bob頭到頸但後面成日都翹起
髮質好粗同厚 後面剪左兩層layer
係正個layer到開始翹
前面又冇事 係去到耳仔後先會咁
吹下仲翹多d
定係個髮型師剪得衰?
點算啊?
剪左bob頭到頸但後面成日都翹起
髮質好粗同厚 後面剪左一層layer
係正個layer到開始翹
前面又冇事 係去到耳仔後先會咁
吹下仲翹多d
定係個髮型師剪得衰?
點算啊?

係一層
數錯
巴打
最近剪衰左個頭
請問點樣令頭髮長得快d
一個月長5cm以上 有冇可能
2001 頭髮急急長
呢兩隻洗頭水有冇效?

急急長 01

因人而異 但我覺得係有快左

急急長效果大過2001
常理黎講菇頭長返落胸要幾耐時間到

因人而異 真係答你唔到⋯⋯
想問要漂到白金係咪一定要用去黃洗頭水?
因為我漂極都好黃,同埋用剩個碗漂粉加奶係放幾耐先冇效?

白金要靠 加淡既紫去kill 黃

並唔係猛漂就會。 如果漂到白金 d頭髮唔多洗要

紫色洗頭水係指有冇色素個啲?
因為屋企有支補紫色,洗到成日都紫既洗頭水,唔知岩唔岩用

係漂到奶黃 然後上一次色(粉粉地或 浮既 紫色)
個頭本身啡色
遲下interview 想整黑佢,又唔想染返黑住
想問有d咩可以暫時整返黑先
本身長頭髮,去到胸個到
啲頭髮都算硬
吾知點解洗完頭吹乾之後,又或第二日起身
條頸後面既位置,啲頭髮會拱起
明明已經好努力吹直
就算啲頭髮長左都係個個位拱起
點解會咁 有咩辦法
謝樓主
想染頭髮 等佢甩色甩出嚟係灰色
唔想太誇張有冇咩介紹

而家自己係斜陰 有冇話咩面形適合有少少baby fat
想染頭髮 等佢甩色甩出嚟係灰色
唔想太誇張有冇咩介紹

而家自己係斜陰 有冇話咩髮型形適合有少少baby fat
皮膚偏黑 染咩色會好啲
想問要漂到白金係咪一定要用去黃洗頭水?
因為我漂極都好黃,同埋用剩個碗漂粉加奶係放幾耐先冇效?

白金要靠 加淡既紫去kill 黃

並唔係猛漂就會。 如果漂到白金 d頭髮唔多洗要

紫色洗頭水係指有冇色素個啲?
因為屋企有支補紫色,洗到成日都紫既洗頭水,唔知岩唔岩用

係漂到奶黃 然後上一次色(粉粉地或 浮既 紫色)

巴打
成個步驟係咪漂到奶黃>染粉色/紫色一次>先染我想要個個色?
如果個人比較黑染成咁既樣會唔會柒到核爆?
前排自己染黑唔知係咪因為之前漂過 甩到一達達
依家諗緊係咪應該出去染 但出去染黑又好似唔掋

巴打你呢個係電定jail黎

有電過
巴打想揾你搞搞個頭 揾個啱自己頭型既髮型
tg:oman002
麻煩contact我

無用tg …
巴打 想揾你剪
大慨收費幾多到?
email: smellmedman@gmail.com
巴打我冇咗你contact
想搵你剪既
email: atenololc@gmail.com
巴打仲有第2隻電既style睇睇
巴打仲有第2隻電既style睇睇

同求想睇多啲電髮嘅style
可唔可以問下長臉型 仲要天生左右冇咩的水 可以剪咩頭好睇d? 加上硬髮質 求解答
巴打
留長緊頭髮
而家3個月到冇剪 好撚厚
可以點修下佢/可唔可以電捲佢?
想問剪呢個頭 小弟兩邊啲頭髮打橫生 頭頂係咪要繼續留長同厚?兩邊係咪要剷定剪短?
想問paimore 有無用?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞