[用心制作]有關所有髮型專業知識等問題-歡迎討論&發問

1001 回覆
105 Like 11 Dislike
我頭髮偏幼同塌,gel頭無論all back 定其他都好易塌,依家用緊mm隻泥,有用鹽水打底先,仲可以點搞?另外,我面較肥同額高,剪咩髮型好啲,依家都係under cut

用粟米夾夾鬆個底

或者mousse. 代替鹽水再吹 或電
頭髮向前生又有彈性可以點搞?
Keep左2-3年齊蔭都好地地
係唔可以剪得太短 如果唔係實成個小夫咁
之後試過剪油頭,留到超長咁先可以乖乖地stay係上面唔彈返落黎
但我本身prefer短啲
想問下如果漂過一次頭
係咪就一定要剪哂先可以電攣?
利申 08/2016年漂

其實有試過係漂成功電到

本身好粗生 有做開treatment + 髮質好

輕漂一次 上啞色然後電

如果本身有chemical 底 好難就
巴打我想請教下
我天生頭髮少幼薄 個圈都幾大下但我都幾肯定我無甩頭髮 同埋都算油性
我之前剪開好短頭髮
e家想留翻長電卷髮睇落厚d
我應該電邊種卷好d?大中細?
留到幾長先電會好d?
同埋係咪間間髮形屋電都一樣?

剪頭髮都唔會間間髮型屋一樣 睇心水 撞守神

厚身一定係電中以上 中或細 然後就睇襯唔襯你 或整體點先更好
想剪類似吹頭條片個頭點講
巴打老母節送Dyson風筒抵唔抵屌

Photo capped from Rainbow Salon

巴打想問呢隻電叫咩Style
巴打 想搵你電髮 有冇tg可以聯絡
我啲頭髪向外彎真係好煩
今日走上去髮型屋 個stylist唔俾我電 佢話我啪得太短了 我都係想電個bob頭 朝早易啲打理姐
我啲頭髪向外彎真係好煩
今日走上去髮型屋 個stylist唔俾我電 佢話我啪得太短了 我都係想電個bob頭 朝早易啲打理姐

髮尾sor
巴打可以pm地址嗎?
想剪類似吹頭條片個頭點講

其實你cap圖比佢好過自己講 然後再溝通

因為你地講佢都未必明 又空泛

如果比圖都唔得 何況靠你講
巴打老母節送Dyson風筒抵唔抵屌

唔一定要母親節既⋯⋯

Dyson係好用

我自己都用緊
巴打 想搵你電髮 有冇tg可以聯絡

你可以留低你email 我無用tg
我啲頭髪向外彎真係好煩

咁咪長返先再電 請相信專業
宜家gel親頭都生頭瘡 點算

如果唔gel就無? 還是你洗唔乾淨?
之後試過剪油頭,留到超長咁先可以乖乖地stay係上面唔彈返落黎

求解答
everythinginhereisgood@gmail.com

頭髮幼,薄,量小。
求髮型推薦,十幾年都冇點理過想搞搞個髮型。

如果想電呢隻要咩條件同埋點講
本身頭頂同頭頂後面對落好扁 電攣左一個月左右 本身好攣下 頭頂同後面好厚好挺 而家唔知係咪開始散同冇咁攣既關係 開始扁返
有冇D吹頭技巧/步驟可以令個頭keep住攣同冇咁扁?成日聽人講對住髮根吹然後用凍風cool down但係好似對我冇乜用

求解答

即係個情況就係咁

你想短 但短左就會小夫咁彈 而且唔容易服到落黎

呢個情況只可靠chemical 先幫到你 電左佢
巴打我嗰頭大 面型又方 頭髮又直 要點剪好?
巴打可以搵你剪? 想try下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞