生酮/低碳飲食 減肥增肌養生

1001 回覆
71 Like 165 Dislike
如果你玩斷食 一般重訓會安排係你食野個段時間內做
膽固醇呢?
我上年度血糖5.7,壞膽固醇4.7
好似咩都唔食得
即係只要大前題唔食碳水同糖?
太多蛋白質會變糖呢個真係好好笑

總之食到飽,唔好就住
本身都大隻
我講緊一般人既情況做bulk
你話你呢2年行keto都bulk得快過其他人就話
某香港生酮女YouTuber成日講㗎,成日懶pro咁。
上面有講

Dietary cholesterol =/= blood cholesterol
Blood cholesterol 有八成係個肝做出黎
人係需要有膽固醇,你嘅腦,你嘅神經全部都需要
Cholesterol係唔會令人有心臟病
氧化左嘅LDL先會有事

點解會氧化?簡單啲黎講係糖令到佢地氧化
我唔睇香港同台灣個啲
信外國個套多啲
大佬,請問要大隻到點?
去玩比賽?
定係為健康?
所以咪睇目標 我講緊bulk既情況姐
純粹解釋返肌肉撕裂完需要碳水去修補先大得快呢個句子俾上邊個位巴打知
keto減肥就快唔代表bulk都快
無人講過Keto bulk都快
同埋其實肌肉係蛋白質。。點解要碳水?

我有睇過佢地講,但係好耐之前同埋無咩特別留意所以唔太記得

送多個俾你

我覺得咖啡加油好嘔心😹😹😹 你個陣有無用blend stick打混?
好啦,琴晚訓唔著,第一日上連登又見人講下Keto太興奮所以騎劫左個post

Sorry呀樓主,希望你唔好介意

Keep calm and Keto on ✌🏻
早幾個月台灣先有個「醫生」生酮生到四十幾就收皮,祝你好運
我係瘋狂牛油炒蛋!正正 !
Handheld blender is much better than blend stick...
試過三日差啲暈低喺條街度,冇碳水化合物成個人冇力做gym
佢話可以食的水果係牛油果同檸檬😹😹😹
其實係唔建議人頭一個月去做運動
因為身體仲適應緊轉energy source
要俾身體適應

所以會暈係正常
外食出街salad /肉類/ 排
要好小心汁有無甜
例如照燒都唔得
我個陣食完野先出街
或者上網buy mcl oil 細細支係街中間飲幾啖
碳水負責提供能量去修補肌肉
你post呢d圖其實無乜意思架
你個目標係要減肥咪行keto
要bulk得快我就唔會建議咁解
條條大路通羅馬架姐...係睇你想快定慢
唔通我post100張d人唔行keto就可以大隻又fit過你張圖你就會覺得keto唔好咩
小心高蛋白會盡番澱粉,所以都要睇分量
盡量介糖同奶 暗瘡好左好多
究竟邊個講太多蛋白質會變澱粉????
係身體需要血糖時,身體係會將蛋白質轉化成糖
而唔係太多蛋白質會變成血糖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞