生酮/低碳飲食 減肥增肌養生

1001 回覆
71 Like 165 Dislike
邊間goji?
咁女仔想操靚啲應該玩咩

但我又好鍾意打人😭😭😭😭
所以我專揀無糖嘅 多數得鹽 黑椒 香草 五香粉
好吸引 但要返工返學 好難食到依d
好多五花腩
健身重訓
我琴晚先問人點樣可以令個胸型靚返啲😭
我玩開個到個package有得打拳同fitness
fitness辛苦好多
所以我通常都唔join
衰在間野時間唔夠啱
我都好少玩了
外食 比較難生酮,因為油個比例未夠高
生酮要80%左右
同你唔知間野有無落咪精 同糖
所以我好少外食,聽人講燒肉係ok
同埋d人會帶埋支油出街自己撈菜食
你睇下鄭秀文 愈操愈靚
我都發表一下意見
我自己係低碳飲食
點解唔簡生酮飲食?

個人認為,生酮未必適合未一個人
先唔講有班人生酮生到走火入魔,痴撚線
首先,生酮係餐單,都市人係真係要花時間去搞
香港地d人都有咁多時間呀?日日帶飯番工咩?
第二,生酮既餐單,如果自己煮,或出外食,都偏貴於正常餐單,而較易購買到既食材都唔多,你會好易食番同一樣野,我覺得悶
第三,你既人生少左好多樂趣,食個蘋果又話唔得,食啖飯又話唔得,你既人生為咩?你可能會反駁話食一個半個都得,做多d運動或斷食,甘辛苦為咩呢?
第四,你基本上唔會同朋友出到去食飯,一陣你話呢樣唔得,果樣唔得,又話我唔食,睇佢地食,你慢慢會冇fd 或者你餐餐食放題,要人地就晒你,又或者你只同d生酮既人做fd
第五,如果你想練大隻,你會比人慢超多,你根本唔夠力,你唔夠力又點會操得到大?
第六,你份職業適唔適合?你如果係文職,食得定時,冇體力勞力,你可以試下,但如果你係需要體力勞動,不了

最後,我覺得簡低碳飲食最岩我,先決係你要有運動習慣,一黎我係體力勞動既工作,二黎我偏好運動,三黎我唔想甘晒時間去飲食到,而家得閒食多d又得,食多兩條蕉又得,點都得,都係自主決定,例子:我去做gym前食條蕉都好呀,補番體力去操
多數Cwb
次次西蘭花 椰菜 露筍 菠菜好多都得
啲滷水汁唔落糖點搞

朱古力曲奇做fat bomb
不過啲杏仁粉都高碳水。一日唔食得太多
真 都係那句 方法有好多種 要試下邊種適合自己
唔洗盲目跟
認真定講笑
你有冇睇過先 有咩問題
鄭秀文果個稱得上叫胸咩

唔係進步緊?
個胸wor...
我講緊全身
波佢不嬲0
如果我平胸好似佢咁都幾好

可惜唔係
何方妖孽
人地講個胸,你俾個無胸既出黎
全身就ok既我見佢話想改善胸型你介紹鄭秀文有d怪姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞