生酮/低碳飲食 減肥增肌養生

1001 回覆
71 Like 165 Dislike
我煮得好求其
有時焗雞脾 五花腩 腩肉 三文魚 比目魚 鯖魚
西蘭花 生菜 白菜
烚蛋撈牛油果 炒蛋 我勁鐘意食蛋
有時就防彈咖啡 防彈可可
芝士 焗芝士 好多芝士

仲會自制mayo !!!! 真係好方便又好食
仲要唔洗擔心唔知加左乜野落去!!!!
話說我好推薦呢個youtube channel
https://www.youtube.com/user/TheTdelauer/
真係學左好多野
呢兩件嘢落左四盒牛油會唔會好過份。。。
返去研究下先
用咩焗芝士
食開邊隻牌子?

Mayo好正
點整架?
色水幾好
Ok ah
之後食多件
好撚肚餓 去食兩碟刺身先
用咩整?
食buffet...
牛扒
自製mayo我呢幾日咁岩想食
聽日上好景果間野到睇下有無得賣
睇下先
Jeng
好景?

Mayo最好用牛油果油整
Olive oil 隻味太重。。
可以睇下啦
不過我唔鍾意佢愈來愈多廣告
有啲嘢唔算Keto friendly 佢都介紹俾人
有間 生酮 低碳 鋪頭
原來宜家好多人上gmarket買😱😱😱😱
好靚,搞到我好想換
外食系列之buffet

Low carb/ 半Carnivore 後好鍾意食all you can eat...
俾兩老綁架左上深圳食飯。。
都還可以
全晚唔知食左人地8盒定10盒牛油。。

有人(太后)拎左話凍冰冰唔食,又要我食埋。
個埋青蛙無食到
琴日lunch 食左300g牛+4隻雞翼
夜晚食左3隻龍蝦仔,2隻翡翠螺,3塊牛扒,3隻北寄具,兩三隻蟶子,幾塊雞胸仲有少少雞絲同雞腎同埋8-10盒牛油
(其實我返到香港之後已經唔覺飽。。👉🏻👈🏻)

諗住琴晚咁夜食完今朝一定會重
點知係 無。重。到。
咁多牛油😂
難得佢隻牛油ok...
同埋都唔係好多姐
你鍾意芝士?
我有一堆可以介紹
你今日係未去city’super?
Comté, Gruyère (要認住Gruyère原廠)呢兩隻係我每次必買
仲有parmigiano reggiano.... 試過有次要用屋企無晒去百佳買嚿頂檔
平又唔係平好多,但完全無得比
全部可以叫佢俾你試過先買
成嚿又得,幫你必埋片,切粒,如果即日要用刨埋絲都可以

但係雪櫃個啲最好買啲成嚿過,唔係好多都會落粉
Tillamook ok, 呢排百佳無記錯好似做緊買二送一
City’super 都有tillamook 可以叫佢俾你試埋再自己買
晏就去呀
個煲都未買呀,大佬

芝士正 之前覺得太高脂肪成日唔食
宜家諗住食多d,一定會試下你推薦果兩款

仲有要買岩鹽、rosemary 吊味

一田有沒叔婆咁好買?
鹽買red diamond real salt
再唔係我都鍾意用呢隻,自己即磨

Rosemary我反而無,最多用cumin, parsley, oregano, smoked paprika, garlic powder, onion powder, cayenne, red pepper flake

我買開嘅嘢叔婆齊啲
爭啲漏左我至愛嘅Raclette....
好多
等陣有排睇
要含鹽既話 平時你點帶返工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞