生酮/低碳飲食 減肥增肌養生

1001 回覆
71 Like 165 Dislike
橄欖油
減左碳 穩定左血糖 胰島素 進餐後上落無咁大
的確係令人精神左,信不信由你
#585 F&Q
其實呢啲同信教一樣信邊套咪跟邊套囉 有咩好拗
減肥係low carb都做到但人地鍾意行keto呀嘛
做咩一定要人地跟你果套 你果套岩唔代表人地果套係錯 呢啲唔係非黑即白既issue
做研究都要將其他會影響factor減去啦
我講緊ga係好多人話low carb/keto好勁好勁
但其實未必關佢事
轉keto/low carb嘅人
99%都係飲多左水 作息定時左 訓多左 運動多左 倀野健康左
未必全部關keto/low carb事

減碳未必會穩定血糖
低GI先會
減肥係low carb係人都合,但樓上果幾件ON9吹到keto diet能醫百病依下咪on9囉
同果d傳銷有咩分別?為左要人食supplement而吹到大一大,叫人唔洗食藥,真痴定假癲
高血壓,糖尿依d唔係後期根本係控一控飲食就可以改善,之後仲吹到keto diet醫cancer,餓死d細胞咁話,你咪唔好食藥囉,睇下cancer cell死先定你死先
得啖笑
17個鍾沒食野,
今日食忌廉雞肉薯仔 今晚食燒雞

聽日食日牛
呢本書雖然叫Obesity Code, 但佢講嘅嘢同背後嘅concept關連到好多嘢
Highly recommend

仲有另一本係The Diabetes Code
係Amazon到訂左連埋另外十幾本書等緊到

有冇details? 例如兩個人分別食左幾多卡路里等等
生酮同淨食肉兩件事黎
生酮減肥減肌肉多過脂肪,冇碳水好難合成肌肉

好抵 $40 1.5磅
唔記得節目名
Sugar vs Fat, BBC, 2014
想買d堅果類 肚餓果時食

買邊隻好?

1.

2.

3.

在線等
杏仁
第二個ingredients?
唔會揀一,太多唔同nuts...
仲有花生油

睇到嗎?

下午茶$13 抵屌
呢個係標籤
仲有成份

如果係純杏仁無右其他嘢就呢隻啦
沒呀 得呢張野
即買兩盒上電
咁當佢係純杏仁啦~~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞