生酮/低碳飲食 減肥增肌養生

1001 回覆
71 Like 165 Dislike
謝分享
車仔麵走麵
拉麵譚仔又走麵

試下啦
一分錢一分貨
可以接受嘅加去黑朱古力/ cocoa 叮下佢就變朱古力奶

我low carb前都係飲水,sparkling water 同茶,係鍾意飲豆漿同椰子水, 好少飲汽水,所以無咩可以分享
Starbucks 可以叫cold brew/ nitro cold brew
鍾意嘅就另外加cream

去開私私叔婆可以試下呢隻
佢有幾隻味,呢隻味超難飲,但你可以試下另外兩隻
同啲水,咖啡個冰櫃擺埋一齊
唔好要豬柳蛋
佢去豬柳一定好多粉

要個安格斯個啲走汁,齋食塊肉好過
黑朱古力同cocoa 你買邊隻?
我宜家都係狂飲水、綠茶、梳打水。仲係好想食野
要等今晚6 點先食得

唔飲coffee,
Starbucks 隻日式鮮奶焙茶勁好飲
私私叔婆google 唔到
Lindt隻99%
Cocoa遲啲俾你

你頭先食左咩?

Starbucks個啲除左即沖嘅茶,其他全部有落糖
學我咁叫個Iced green tea走糖再落cream

私私叔婆= City’super 😂
我係咁
不過無一日三餐放題咁誇
但三餐都隨便食都無問題
琴晚食完日牛 到宜家都未食野
Iced green tea 加cream正wo
甜甜地又好味

你作架d潮語
咁忍多陣啦
餓呢種感覺係一陣陣
過左就無嘢

係呀,其實cream本身都有啲味

講慣左😂
點解佢d cream係無糖又咁甜
你講緊打左嘅cream定液體cream?

打左嘅cream, whipped cream, 係街嘅99%有落糖,Starbucks 要加錢的

液體cream, whipping cream, 每100ml大概3.幾左右
Starbucks 有嘅會擺出黎俾人自己落,有啲係要問佢拎,唔洗加錢
係香港隻隻whipping cream都有carrageenan
無得揀

有日本個啲,但我未試

Whipping cream 打起左就變whipped cream

熔左佢可以整雪糕😏
我無整過

想戒晒算,唔係搵代替品。。

係有次打左啲cream + cocoa擺雪櫃到食下
就咁溶完雪?
再加cream同其他嘢

就咁溶左再雪都係變返嚿朱古力😂
係😂😂😂
所以先覺驚訝
你講解得好專業

咁去Starbucks 叫iced green tea 🍵 加果隻係咪佢平時用果隻?
苦唔苦?
Iced green tea (tea only) or iced green tea latte?

前者係齋茶俾你,你自己再加cream
後者係粉再沖出黎,本身已經落左糖,無得走
頭先係未你定係另一個人講hojicha latte就係後者
其實好似美綠好立克咁
原來係咁
自己加cream 係咪問佢攞whipping cream ?
係,你同佢講要cream or coffee cream就得

順帶一提,香港Starbucks得Mint Citrus tea, breakfast tea同另一隻唔記得咩茶係無糖
無人地外國咁多選擇

無糖糖漿得一種,vanilla sugar free syrup,要另外加$4同埋係用sucralose
我唔太建議加,尤其是戒緊糖
本身sucralose 都唔係好嘢

我一日最少一杯Starbucks 咁耐以黎好似都只係試過兩次

仲有佢隻iced cold foam espresso..
個foam都係有落糖
(好明顯我中過招)
對我唔苦😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞