做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
Tg sd相俾我睇下 其實hifu算係高風險療程 所以未去到必要都唔太建議做 同埋對22歲既女仔太貴啦
Phlol
最有效係早訓加強抵抗力
如果去印方面 cps比矽針好
矽針親身做過 唔覺得有網上講到咁好
同一個位油脂未妥善消除
兩個方法
—》搽外用a酸
—》做hydra facial/peel facial

環境問題冇等搞 平日早訓加強抵抗力 增做保濕令皮膚新陳代謝夠強 推到污糟野出黎 體可埋定期屋企做peeling
唔好搽太潤既保濕產品
個啲岩乾性皮膚用
直接敷水分mask 日日敷 再唔掂就去美容院做深層保濕
有1月做aqua peel一次,好似冇咩用
仲有碳激 碳激對皮膚有污糟野勁有效
巴打請問無針埋線係咪真有效?佢好啲定HIFU好啲?
無針埋線係咪指蛋白線?有效果
但一定唔及hifu即時見效 不過同樣地hifu都會價錢高少少
有無邊間針清推介
做過一間 整衰左
唔知點整 搞到我下巴有粒好似米粒咁既野 究竟咩嚟
同埋想問用左杏仁酸清閉鎖性粉刺 但依家爆曬瘡又好乾 可以搽咩
(我之前係睇網上話用娥羅納英對皮膚好 日日厚敷 搞到谷曬啲閉鎖性粉刺

唔該巴打
感謝巴打解答
細鋪頭做?
應該本身針清唔乾淨 入左污糟野落去
做左碳激同保濕先啦 但依幾日唔好亂咁敷野先啦

皮膚需要少少時間新陳代謝 有時你搞得太密 反而會越做越衰
唔係呀,好似叫Liftera V 咁ge名
邊度有美容院唔駛開course又唔威迫.
酒糟鼻可以點
樓主有冇研究過修眉用咩工具修最好?
唔威迫 香港接近九成都唔威迫
不過唔開course基本冇可能
原因點解:
(1)好多療程都要做3次以上先望到效果,開package最能sure客戶一定做到佢想要既野
(2)香港有能力引進先進美容機既機構,都要確保有足夠客源先會放心入機

如果所有客單次咁做
二月份有300個客上黎做facial
三月分變左30個客上黎

其實美容院好難部署入唔入新機好,正如電訊商固定成本好大,都需經要上台咁樣。

除非你話好細好細既美容院,同埋用誘餌吸你上去,但最終只會因小失大。

年中見唔少客周圍試,最後上得山多終遇虎,俾唔好既美容院sell左鑊甘。

Package有大有細,最緊要夠膽同美容院姐姐講,唔好勉強自己
睇左醫生先
唔再爆發後可考慮激光修微絲血管
係埋線廠出既HIFU機
啱啱又科左水俾美容院
唔敢同身邊人講 次次都俾人屌鳩我話俾人呃
咁我係覺得幾舒服嘛
幾百蚊一次 facial黎講其實唔算好貴下話
想知道有冇話咩牌子嘅日霜晚霜推介
定其實買邊隻都差唔多 之前見好多人推肌研
同埋有冇物理性防曬可以推介下
唔算貴
做咩facial不過?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞