做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
不知名既啡印都可能係皮炎徵兆
試下做好保濕 同埋唔好用過熱既水洗面 毛巾唔好大力磨擦 如果係皮炎都會慢慢減淡到
兩頰成日有達粉紅嘅嘢微微突起,又會係咁甩皮,用咩都搞唔掂,唔搞又狂甩皮,市面有無啲咩facial可以救返塊面?仲有勁多暗瘡舊印、新印又係褪唔到,點搞好?
皮膚偏乾導致皮膚嚴重敏感
具體可用維他命b5 gel,透明質酸等低敏感護膚品做好保濕
其次可以口服維他命c 令皮膚修復功能加強 減少甩皮程度
暗瘡舊印就屋企搞唔到 真係要去美容院
不過巴打情況係唔能夠打激光去印住 先做好保濕加快新陳代謝 新印自然會慢慢淡
摸落塊面有野突起 但一直都排唔到出黎 又有個紅印係到
可以點搞
鼻側兩邊皮膚好粗, 鞋手
做hydrafacial有無咩?
可能係皮膚增生性疤痕 通常會用co2 laser 但如果係毛髮倒勾 可能醫生美容師會幫你挑返出反
具體可能要到美容院consultation先知道
依家美國tns間廠停產 所以冇左hydrafacial
不過係可以做green peel/aqua peel
應該對皮膚滑返會有好大幫助
即係xplus係假野?
但我乾肌, 做green peel會唔會有問題
想問眼皮d疣可以點搞?
Xplus?
可能都係用aqua peel技術 但冇晒tns生長因子 所以係唔完整
乾肌做aqua peel green peel冇問題 但最好額外加保濕做 因為aqua peel唔係主力做保濕
搵醫生用激光脫走佢 同生係臉處理方法一樣
我講緊aplus
問過aplus仲可以加tns
可能仲有存貨?不過我坊間其他shop都見唔到啦
aqua peel green peel邊隻好?
我有d興趣
Aqua peel係一種技術
其中green peel係俵俵者 係韓國機黎既
大陸機效果都唔差 不過質素參差 同埋精華質量保證唔多
成日生暗瘡暗粒可以點搞
做好保濕 令油脂分泌減少 咁暗瘡暗粒生成機會就減低
不過油性皮膚要注意唔好用太油脂度高既護膚品
推介d咩 skincare, facial俾暗瘡暗粒jj
想問無針埋線可以keep幾耐?
同埋效果同hifu有咩大分別
抵唔抵做
抵做 效果同hifu分別不大 但可以做到較細緻部位 安全性能較傳統第一代高
熱能firm緊鬆弛皮膚 即時已有效果 但骨膠原三個月後先會明顯見到 所以三個月後效果最靚
效果持久因人而異 夜訓食煙骨膠原流失快 但有好既生活習慣都keep到幾耐
大概幾多錢?美容院係咪會平d?
醫生800零蚊粒 美容院可能平啲 但都建議眼依啲敏感位搵醫生做

絲打想脫可以直接搵我 tg phenexlol
好嘅 唔該曬
蘆薈gel有酒精成分 對油性皮膚既女仔有幾好效果
唔該巴打!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞