做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
Tg Phlol
眼袋黑眼圈有冇得救
眼袋有三粒脂肪 年紀大三粒脂肪變大 形成眼袋
最快方法割眼袋 三粒脂肪開刀抽一粒出黎

其次用機做robolex rf收細眼袋

Ps: 眼袋有機會唔係眼袋 可能係眼肌 有眼肌既女仔幾可愛 例如橋本環奈

不過眼袋太大 就真係考慮割左佢啦

黑眼圈係因為訓太少 微絲血管爆裂
身體血液循環好返 黑眼圈問題可以紓緩
可以通淋巴/做運動/robolex/RF都有紓緩效果

當然最好係治埋本 自己本身都早訓 唔好俾太大負擔自己啦
多謝巴打
咁robolex rf係咪好貴㗎
通常好少做眼treatment
啲人係facial當中作為附加項目做
RF二百零蚊
Robolex比rf有效好多,但貴多幾百

一個月幾百蚊我又覺得唔算貴,係西武買眼cream平既都600-800蚊
收到!
小六個排成日玩黑頭貼 用手整/針擠黑頭 t字位易出油 而家廿歲毛孔勁粗 點解決
今日返工處理文件 大家有咩都問左先 收工盡快係依度覆大家
皮膚本身修復能力強 細個玩黑頭貼 用手整未必真係會導致毛孔粗大
我諗巴打本身應該係角質層厚 油脂分泌多 加埋皮膚乾所以先會顯得毛孔粗大

所以巴打要先由根本解決問題 做好左保濕先 其實應該已有效收毛孔 唔駛咁快做激光
收毛孔 搞凹凸洞做Cryo冷凍無針有冇用?
收毛孔幾有效
搞粒突洞冇
咁如果純粹係保濕清潔facial呢?

利申 20歲
暗蒼印唔去美容院有無得搞
皮膚泛紅 皮炎/油性皮膚
幾蚊既純保濕mask可日日敷

就算皮膚好好 都要日日搽日霜晚霜

唔駛用幾十蚊既多function mask
Simple is beauty
有時美容野用得越多未必越好 國外有人用護膚野得太密 用清水洗面反而令皮膚更新仲好
面頰兩邊都有暗粒 可以點做
有冇人手瘦面大法
超級油肌 額頭有暗粒 想收下毛孔 持續碳粉激光有無用

做過一次頭幾日出油無咁勁 迫左啲暗粒出黎但又爆唔出
天生黑眼圈好深+眼下天生有幾條好深眼紋(唔識形容)有冇得搞
聽過人講去美容院做機可以解決 但眼部呢d咁重要又唔敢亂試

成日都想做facial 但又唔知咩美容院比較好 有冇邊間推薦?
好難 因為需要光學機 一部都幾十萬 如果屋企做到部機都唔駛咁貴啦
值得開心係科技進步 光學機treatment比以前平左好多 一個月幾百蚊就做到

想問下咁樣仲有冇得救
鼻左右2邊面頰都好紅(可能燈光問題唔清楚)
唔知咩黎
男人老狗想學化妝,只係單純想搵下興趣班學,有冇推介邊度學?
皮膚粗糙個樣好老可以點搞
鼻同周邊毛孔都好粗
平時淨係用洗臉奶
之前用過極潤支爽膚水同乳液生到成面閉口
之後唔敢再用保養品
通淋巴 不過唔好自己通 㩒爆淋巴結會發炎
碳激對污糟皮膚勁有效 但就好似類固醇咁 解燃眉之急
長遠做保濕 出油冇咁勁 先有效減低污糟野出黎既速度
射頻機會有唔同能量調教
做眼同做body既能量會好唔同 所以唔駛擔心太多
不過最好唔好去細美容院 因為大部分二手同舊式機 射頻能量損耗好大 落手既人都未必受過專業訓練

有啲機未必做到眼 雖然真係去皺做到好靚效果 例如hifu 因為能量太高

邊間推薦你可以tg我: phlol
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞