做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
脫疣既價錢通常係點? 美容院出$2500全面係咪都貴?
Um⋯其實原理同hydra facial差不多,只不過係韓國版。如果佢真係有用TNS生長因子,咁1200蚊應該都算接受到價錢。不過TNS生長因子係美國FDA認可既精華液,韓國treatment用既應該有少少唔同。

我諗依個treatment 600-800既package價都係合理範圍
果酸,激光,皮下填充劑都可
最快一定係皮下填充劑 其次激光
建議都係美容院啦 水油平衡既皮膚 其實會產生好少黑頭 反而應集中係做更好保濕 勤少少敷mask 定期用peeling
見皮膚有邊樣問題就做邊樣 其實係大忌 你會無限拋錢落去 要由根源開始解決
點解自己買針挑唔好 因為有機會挑得多毛孔會變大
Hold半年
唔會變膠 好自然 因為botox係打黎放鬆肌肉 並唔係一種填充劑
好多人將botox同透明質酸混淆了
有無分邊隻激光? THX
可能間美容院部機耗損高
激光機本身係好易耗損 所以美容院推出一啲遠低於市價既promotion 有可能要打好多次先做到預期效果
建議可去另一間做/醫生幫你做
Phlol
激光 不過有心理準備做既次數應該要偏多 可能做十次要會有顯著效果 因為水痘印通常較大較深色

同埋你預左就算完晒療程 都未必百分百康復
夜晚做保養 皮膚會吸收好啲
不過記得朝朝搽日霜同埋防晒 唔係皮膚好易衰老架
留明
玫瑰座瘡係唯獨一種皮膚病做任何facial都唔會有效果因為唔關新陳代謝,唔關皮膚清潔,而係皮膚底下微絲血管過度活躍
如果做facial刺激微絲血管,可能情況會變得更加嚴重

睇西醫搽抗生素藥膏 咁樣先可以最快好返

如果好返後 微絲血管想收細 咁就可以打激光收血管
其實我日常護膚用開cheap野 搽蘆薈保濕gel就算
蘆薈產品點都唔會錯 因為蘆薈本身有消炎殺菌功用 對做完激光既紅腫皮膚會有好大幫助
問左啦 市價7000左右
依啲要上美容院先可以答實 每人情況有少少唔同
頭先美容院sell我做hifu
佢話唔係美國機所以要做五次
巴打覺得五次幾錢係合理
好驚俾人水
同埋其實係咪hifu會更好
認真問 絲打幾歲?
22歲
唔好傻 打botox
22歲其實仲好後生 冇可能咁早做hifu
Hifu for 26-30後 皮膚有鬆弛問題/雙下巴既女仔會岩好多
Botox我當四千 keep半年
Hifu可以13000-42000 keep一年

咁點揀我都會揀針類
同埋hifu點都係醫生做會最安全 但醫生做既療程都幾萬起跳架啦
巴打有冇聽過lisse medical spa
佢地話我有一邊啲肉鬆哂
然後雙下巴成個跌出嚟
然後就叫我買五次
其實有冇副作用
多謝你先
我諗可能係壓力+環境污糟
做facial成日俾人sell cps矽針嬰兒針女神針
邊個先真係有效?
我眼下面都生左d粒粒,之前自己系屋企keep住用果酸同黑凍膜。過左一段時間,佢爆開口,唧左一條黃黃地既野就消左。
但仲有幾粒,究竟係油脂粒定疣
我都係突然KEEP住係同1個位生瘡/暗粒/冇頭既紅粒
懷疑係有排食得多朱古力/ office太污糟,可以點處理因環境而引發既暗瘡問題?
食左一段時間中藥,轉過生都冇用
出面油情況嚴重
擦完保濕果啲乳液
都冇乜改善 有時會覺得仲油咗
點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞