做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
我都想講telegram的確俾左女同事覆
但連登覆緊既我係巴黎架
明白。請問有冇話推薦去邊到做?
Tg啦 phlol
Tg左你 但唔知有冇add錯人🤣
謝謝解答
好詳細
想問多句
打呢二枝係眼下會唔會有咩風險或者副作用?
咩刺激膠原bb再生既機有冇用,要補充骨膠原要點做?食果啲膠原supplement有冇用?
關於透明質酸,如果返大陸打 會唔知內地係咪醫生打 同埋唔知會唔會為節慳成本 加入雜質落透明質酸度
曾經有案例打透明質酸打下巴 打左落唾液線
其次如果鼻哥有打過微晶瓷 兩年內就唔可以打透明質酸落鼻哥

所以係香港要搵醫生打

至於sculptra,做左咁多年都未聽過有意外,同樣地都受FDA認證
有疣其實好唔好去打

今日自己都去左做facial同打laser
食supplement就真係冇用以前有註冊營養師教我地 supplement俾胃消化得黎 仲要到達塊臉度 你覺得會剩底幾多呀

刺激膠原既機 例如lutronicqs激光 q plus 真係幾好 不過就真係要揀大美容院做 能確保係最新版本同埋個頭耗損係會及時更換
咁嚴重⋯⋯俾醫生睇下,睇下做唔做到hifu呀。
做一次已經可以好有效果,應該可以幫絲打解決到問題。

如果絲打真係想做免費醫生consultation,可以tg我
Phenexlol
當然要啦 因為疣唔處理 會污染晒所有化妝品 護膚品 最後感染到塊臉都係疣就好大鑊啦 佢係病毒黎架
巴打想問下平時夜晚full完保濕mask可唔可以唔洗就訓 當面霜咁用?同埋防曬有冇邊隻推介,好驚Lup,唔該巴打
關於防曬既知識spf15有效保護時間係15x10分鐘
即有大約兩至三粒鐘既保護時間,所以如果室內用,spf15-35係平日間已經好足夠

Spf100既話,皮膚唔容易吸收,會過份油同厚。

物理性防曬雖然冇化學性防曬咁有效,但勝在唔會過敏。
化學性防曬勝舒服,易被吸收,不過敏感肌/幼童/孕婦/濕疹就未必岩用。
可以唔洗就訓 只要唔係果酸類就得
有無介紹啊 我窮學生唔知邊度打
幾多粒?一粒750左右
我去做facial 佢話我好多好多
疣定油脂粒?有冇相可以tg我?
無相wo 但好多人講過我有疣 所以都唔洗諗係唔係但好煩 我工都未返就比人狂sell打疣
過濾性病毒 你冇得唔搞
唔通你遲啲成塊臉都係都唔叫你去搞咩
認真⋯建議你搵屋企人借住先都搞左佢,會越黎越嚴重架
咁搵醫生定美容院好
去醫療美容中心搵醫生打 因為打開
打疣美容院係冇水位賺 所以唔會話有hard唔hard sell之分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞