做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
打針(例 redemsity 2)
係咪無風險 想試又驚中伏
係咪一定要定期做針清去黑頭?
定係本身唔嚴重就唔需要?
neostrata gel plus
hifu 一次幾錢?
最有效收包包臉係咪hifu 最好?
申:唔想打針
Tg俾相好少少 我驚你係疣
一般美容院針清之前係咪都會用蒸氣機蒸下塊面先?
我之前去過有間一訓低就同我洗面跟住就開始針清,唔知係咪心理作用,硬係覺得果間既針清痛過其他美容院
香港食飯都有機會噎死
不過醫生打redensity 2未見過香港發生意外
唔好返大陸打就得
唔嚴重唔礙眼可做peeling
全部都係超細粒 同埋係軟既 應該冇疣個種硬
其實塗門面上聲稱去黑色素 係咪都昆9人
打針(例 redemsity 2)
係咪無風險 想試又驚中伏
香港食飯都有機會噎死
不過醫生打redensity 2未見過香港發生意外
唔好返大陸打就得
其實塗市面上聲稱去黑色素 係咪都昆9人
Hydra facial+janssen一齊做
巴打你覺得
bellasonic保濕d定係infusion保濕d?
都唔係冇用既不過激光一定快過就咁搽/食既產品
食療醫感冒 定食藥醫感冒
我諗大概係依個分別
前者少聽,後者康德斯酒店都有得做
infusion會出名啲
如果bellasonic咁有用 正常好多集團都會有入到機
而家好多美容院都入左呢部機...
APXX,BEXXXXXX都有
SELL到好行咁...
redensity 2同激光又唔同?
其實成日聽件講都話要保濕保濕 但我已經日日都敷mask 但都係好易出油同好乾 本身油性同有暗瘡 其實仲有咩方法可以保濕

同埋日霜同晚霜其實有咩分別 我只係一樽cream走天涯 日頭夜晚都用佢
聽人講
想幫自己做好d護膚但係完全冇研究應該點入手
想做到乾淨同埋皮膚有返d光澤咁既效果
自己應該係油性皮膚 因為成日出油,平時會做既護理淨係得用洗面奶洗面同埋之後用返爽膚水
仲有冇咩基本野要做?同埋d清潔/護膚要買邊類for返油性肌膚
Btw如果想皮膚白d係咪要日日都茶防曬?
20歲巴 新陳代謝仲算唔算係快既年齡
嚴重凹凸洞有無得搞?上面睇到你話q plus a google唔到
師傅明白了我收下手先
想處理凹凸洞
點搞好?
有無用過bioptron哩部機?彩光機thank you
想問下你美容行業 你係幫人做facial。定係啲乜嘢 你係有專讀呢科 定係就咁入去做就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞