做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
有呢種下巴 你指國字臉?
打botox dysport siax可以變返尖
通常國字臉係因為咀嚼肌太發達

效果keep半年至九個月
當半年後再打 效果會更明顯同keep得更長
應該係
牙醫同去美容院都話我係冇下巴
咀嚼肌發達令下巴唔突-》botox, dysport, siac
下巴短 所以睇唔到->透明質酸打長下巴
想做普通針清 有冇邊間手勢好而且唔sell
如果純粹想針清 我覺得真係要逐間逐間試
不過好少人純做針清 因為要配保濕做
唔配好既保濕做針清 皮膚太乾 針清可能會撐大毛孔
(1)油性皮膚係缺水 乾性係缺水又缺油
巴打明顯出油但補水不足 所以好sure係油性皮膚

(2)出去針清 然後定期保濕 油脂分泌少左 黑頭都唔會增生速度咁快

(3)um⋯⋯⋯⋯唔係死皮⋯⋯係老泥⋯⋯巴打係咪做地盤/戶外工作既行業?做hydra facial會有效啲 因為應該係皮膚毛孔入面都積左好多污糟野
咁樓主有冇好嘅針清/美容院介紹
Budget 200-400內ok?
Ok既話tg我 phlol
打透明質酸市價幾錢左右?
聽日答你 因爲聽日先返到公司拎資料睇到
好似呢位巴打既情況去做fraxel laser會唔會快啲見效?
但又好貴下 搵醫生做都要成$6000一次
有冇啲平啲既方法可以搞搞佢?
做完激光有無推薦搽乜保濕?
會快見效 不過貴
同埋佢個狀況打laser有少少危險 皮膚太乾太紅
微針我覺得會好少少 fraxel laser完成個療程起碼3-5次 再加埋保濕treatment 我諗都真係會幾肉赤
想問下玫瑰座瘡應該點算
有冇啲療程可以推介下
唔該巴打
利申窮撚
微針大約600-700
Facial通常配janssen/guniot
你預單次做應該1000蚊左右

做3次會見到效果

平時有做開保濕既話 你可以完全唔配保濕 不過建議當然配埋

有興趣可以tg
1600可以接受 有無多啲資料
Tg phlol
日常生活有咩方法紓緩下
想知道係咪要成日敷mask先會皮膚好
而家19歲皮膚唔係暗瘡嚴重 最近暗粒都冇乜
但唔知點解冇個種水亮嘅感覺
見人地有暗瘡印都好其他地方都好水潤
自己就好似有啲粗糙咁 唔識形容
成日聽到人話後生皮膚係最好
但係自己完全冇呢種感覺
樓主 濕疹點搞好 癢到仆街 R就出血
脫痣,係咪用激光整比較好呢?
坊間大約幾銀到呢?thanks巴打

塊面正面望都係咁,有咩做翻靚/尖
明明個身好瘦但淨係塊面咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞