做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
免費唔好做 俾人sell好甘
我寧願試做要俾錢 有時免費既野最貴
有冇女神針用家可以講下效果同埋幾錢
做保濕即可
出面full set做facial通常個流程係:
清潔->peeling->針青修眉->用機導入精華->倒模
你預平均做靚既facial 700一次係正常

200-300 通常人手mask,用蒸氣(唔值,屋企都做到)
500-600 通常collagen facial(唔值,平野,間間英容院都有)
700-900 機做facial (保濕)
900-1500 激光嫩膚,碳激(光學機)

通常500樓下既treatment,肯花心機,屋企都做到
如果一星期內就影結婚相,做Janssen,短時間令皮膚回復精力
如果兩三星期內,做infusion,保濕效果持久,唔驚影相個陣粉底唔夠貼
希望有人分享你聽啦⋯⋯不過咪又係海藻矽針加少少野。然後話比海藻矽針勁好多,其實都係美容業既mkting,將舊產品改個名字賣貴好多。

你google下女神針,發覺幾個美容blogger sell女神針,都係講緊同一間美容院都估到咩事啦⋯
暗瘡keep住生 但又未去到爛面爛到月球咁
同埋好彩就係凹凸洞 見朋友介紹女神針 所以先上嚟做下功課
你有咩建議
Keep住生暗瘡⋯其實就建議做返好清潔消左暗瘡先既,例如海底泥facial/果酸facial,碳激其實都好好,不過你keep住爆得暗瘡,我諗油脂分泌都好勁,所以點解未必會推薦海藻矽針/碳激住就咁解。
唔quote咁長啦 感激巴打
請問海底泥facial係咪間間都有㗎 因為我最近book嗰間係用螺旋藻嚟消炎去暗瘡暗粒同去印 想知邊樣有效啲
咁想問下,我而家直程係臥蠶位置出左兩條好深既眼紋我覺得真係算係好近眼部位置
以上講既打針/做機 都係可以做到?
有圖會好少少 但情況嚴重既話 非打針不可
情況唔算嚴重 做保濕減淡乾紋 同埋做下射頻機都有效紓緩架啦
打hi-fu解唔解決到雙下巴問題
巴打唔好習慣捽眼 捽眼會令皮膚鬆弛 更易有眼紋
解決到
多謝巴打其實eye mask應唔應該日日敷?
多粉刺同黑頭
咁除左hi-fu 係咪得溶脂針解決到
都解決到
不過建議hifu多少少 減包包面之餘 又可以令輪廓更緊緻 firm緊皮膚
眼部皮膚嫩 日日敷會吸收唔晒 好易生油脂粒
Eye mask係會用 不過會好貴
有時可用凍既青瓜/暖毛巾敷眼
後者冇eyemask咁over 又可有效紓緩疲勞
做好既保濕facial 可tg我 phenexlol
邊樣有效啲唔敢講 因為螺旋藻未試過 但就我所知螺旋藻都有抗菌消炎之效 只要價錢唔貴都可以一試(500-700蚊係接受到既範圍)
想知點解美容院多數都係海底泥同果酸facial 好似冇乜見到螺旋藻我係因為有人推介又見到佢單次收費所以先試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞