做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
唔知算先定後... 之前無咁深, 之後先明顯左
可能本身同夜訓習慣有關 (3-4AM)
正常 年紀越大 色素越深架
打針係永久? 有無收遺同貴唔貴
效果半年至一年 因人而異 外國臨床經驗10年 暫時未見副作用
不過一定要醫生打 因為係侵入性療程
其實敷完面膜洗唔洗沖水
定由佢自然乾就好
左邊臉經常一熱/沖完涼就會紅左一撻
個位摸落係好鞋 但其他位完全無事
皮膚本身都好薄 一界到就會流血
所以一紅就好明顯
有咩方法可以盡量降紅
唔該巴打
係阿 嗰陣中學雞唔識野

唔怪得喇 我跟網上講 連續搽左杏仁酸4日喇

我有做開激光打斑 早輪買左幾次嫩膚 話會縮番細啲毛孔
咁我應唔應該做做個好既針清再做激光thx
屋企唔沖水
美容院當然要啦 因為個客要出門口架嘛
可能係皮膚乾 有皮炎 依種情況做多啲保濕
亦都可能係微絲血管太活躍 但未去到紅斑狼瘡 依種情況就做多少少激光
如果沖完涼就皮膚泛紅既情況 你應該多數都係後者
做得太多太密 俾皮膚休息多少少先 等皮膚休息夠之後再做療程會好少少

有時我見一個人皮膚差 係因為保養保得太多 皮膚吸養分吸到消化不良
你唔清黑頭 黑頭越撐越粗毛孔 針清有時都睇手勢 唔會越做越差既
想問黑色呢點咩黎?
之前做facial 次次痛到死,有時做完仲會多左凹凸洞(可能佢濟d暗瘡,處理得唔好)。
所以搞到呢家好驚做facial ,但好多暗瘡,應該點搞
個時做過細型同大型美容店 ,最平試過120$1次 ,最貴 2600$ 10 次(_姬做),2600$ 個10 次個效果其實幾好,又唔太痛,但呢家打去問過要成5-6000 10次,貴到唔想做
其實想做facial 搞掂暗瘡問題,樓豬有咩見意
點去印
一般脫完尤之後會唔會復發?我半年前係美容院連根脫左,果個位脫完之後本來凹左,但最近摸下果個位好似有少少野凸出黎,係咪復發?
皮膚乾同埋薄,仲有微絲血管問題,用咩牌子嘅保濕mask好?thanksss!
頑固黑頭(突起)/黑色素(平)
前者可做碳擊激光 後者只可做激光
5000-6000 10次其實都算平
不過如果你係咪仲爆緊暗瘡?

Facial唔係越平越好 有時細間做五次 都唔及做貴價facial效果一次 最緊要係睇本身用咩精華液/咩機

如果想搞掂暗瘡問題 不妨試下做海底泥facial呀
正常唔會復發
不過關唔關屋企冇做好清潔 仲用緊生尤個陣用過既護膚品?
生尤時期用過既護膚品 要狠心扔晒 唔係會好易復發架
激光會收微絲血管好啲

如果買gel 買蘆薈gel擺落雪櫃 然後拎黎搽 有降溫減敏感效果
食西藥都唔會一次見效做多兩三次啦
肉眼做一次係難少少睇到改變
超過4粒 2500全面都算抵
平均700-800一粒
個鼻翼位好泛紅 之後近眼袋個同眼袋下有好多位位出左黎 T字位都油 容易有暗瘡同粉刺 可以用咩護膚品or有咩facial係可以做?thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞