做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
大約幾錢到
我兩個月前貪得意用剃刀剃左臉上面啲毛毛,之後就生左粒粒同埋紅左一達,到依家仲未退,點解會咁同埋可以點搞?求指教
想問下頸紋有咩可以搞到
利申:廿幾歲,小學個陣已經有紋應該算天生
咁去做果啲去黑眼圈槍有無用
越剃越粗 冇分別
面毛可用gentlelase755/lumenis 610去脫
如果面毛太濃密 我都真心建議激光
唔係有一兩條毛仔突出 俾人感覺好唔乾淨
其實搽面霜即可 如果係乾性皮膚 不妨搽馬油/油脂成分較高既面霜
油性皮膚則不妨搽啫喱狀 清爽少少既面霜 因為面霜過厚反而更易閉塞油性毛孔 令皮膚更易出暗粒
Dermes暫時應該係全港最抵價 因為香港好多美容院都會係dermes入脫毛機 係全港最大脫毛機既經銷商

不過dermes非繁忙時段價錢先最抵 而非繁忙時間都好多人book

我個邊用緊部機叫lumenis dr rebxxx都係用緊依部機脫毛

如果你話lumenis同gentlelase有咩分別 lumenis 810做脫毛速度快少少 因為做身個頭比gentlelase大 所以痛感冇咁長

Lumenis標榜更加岩亞洲人皮膚 不過我覺得755同810波長其實對亞洲人分別不大

Lumenis有唔同部位price list 你tg我 我寄俾你做參考呀

我tg: phenexlol
其實首先可用含維他命A既乳液搽落身體度
維他命A有抑制自由基 減少黑色素形成 同埋促進皮膚生長 對妊娠紋同生長紋都會有明顯淡化作用

如果生長紋過於明顯 可以做按摩 改善血液循環 減淡生長紋速度加快

如果再嚴重少少 則可透過射頻機刺激骨膠原增長/分段式激光打淡生長紋
700-800
毛髮倒勾導致毛囊炎⋯⋯⋯陰公
兩個月前都幾嚴重下 建議去搵皮膚科醫生幫你將啲毛挑返出黎 唔好俾自己再拖落去 同埋因爲長期發炎 醫生會開埋抗生素對抗炎症
唔關皮膚事 絲打有兩個原因導致面黃
第一種係平時中意食含高胡蘿蔔素既食物 例如紅棗 木瓜 胡蘿蔔素會令色素沈澱 令膚色偏黃
第二種係脾胃不良 脾差既人會皮膚黃之餘 更會皮膚粗糙 建議絲打早少少訓 俾身體多啲時間休息 如果絲打眼睛 尿液都黃 加埋身體易胖 就十有八九係依個原因

如果工作關係令身體脾虛 建議食下中藥幫自己排毒
Robolex射頻機可以搞到
水光槍去黑眼圈唔專業 好少醫生會咁樣打眼袋位置 一來眼部去黑眼圈打redensity 2就得 完全無須其他物料以至水光槍技術

個人幾建議打redensity 2 因爲一針見效 其次效果keep得耐 血管型黑眼圈 色素型黑眼圈 以及結構型黑眼圈都可以有效遮住

如果係有嚴重眼袋 則建議做無針埋線(新式hifu)做返眼袋拉提效果 但如果輕微眼袋 則可以透過射頻機如robolex解決 robolex都有改善血管型黑眼圈既功效

有答到你架

不過你講緊市面上最新既膠原槍 bb槍既話 其實原理同射頻機一樣
我都有諗過關脾虛事 但我唔夜訓, 每日訓足8小時, 都好少食含胡蘿蔔素既野, 不過就好容易手腳冰冷

咁臉頰毛孔大可以有咩方法解決 我已經做好多野去幫皮膚補水
Tg我啦
Phenexlol

返工日日晒到變色molamola
未為晚也既 不過依家開始搽返防曬 得閒就做下激光嫩膚 刺激骨膠原 同食多少少抗氧化既食物啦
我就係睇到 re 2 廣告先識問

多謝巴打
最近睇返之前啲相發覺塊面唔知係肥咗
定係皮膚鬆左,塊面大左成倍
睇落冇之前咁可愛,仲老左好多個樣法令紋好深
但我得19歲,如果想提升返個面做埋線定hifu 好
唔該晒
脾虛會好易皮膚粗糙 所以點解話唔關皮膚事
絲打係咪本身好易攰?食無定時,夜訓,過食生冷油膩,都會好易脾虛。
脾主氣血,可食多少少補血既食物,飲薏米水排多餘水腫,甚至通淋巴,都有效改善到身體
19歲應該冇咩可能皮膚鬆弛咁快⋯⋯我懷疑係過胖令皮膚下墜所以有法令紋。
如果係絲打可以係通淋巴,如果係巴打就努力啲減肥,我覺得會比埋線更加長遠有效。
之前去旅行食多咗所以肥咗
個身已經廋翻但係唔知點解塊面仲係肥
之前肥過一排跟住又瘦過一排又肥翻
會唔會係咁所以令到皮膚鬆弛
鼻頭毛孔粗大同多油多油脂粒。加額角易出油點搞?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞