做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
眼下面d油脂粒可以點解決
針青會唔會搞到毛孔好大
Robolex效果係Rf效果十次左右
如果你過往冇搞高 應該第一次做會明顯改善
不過如果想效果明顯 建議都係打針

以前我都有心理感關
不過針類botox係以前醫療癲癇症既常規藥物
同埋已受美國fda認可

我咁講 你robolex做五次 都等於打次針既價錢 但慳返去美容院時間 仲要keep到好多個月
試下做Hydra facial
專係for皮膚清潔 去油脂粒去角質
手勢好既話唔會
當然要配合保濕 新陳代謝加快 收毛孔速度會快好多
最驚唔係油脂粒 係疣充唔係做facial
巴打可以上網睇下咩叫疣 睇下自己真正係生咩
真油脂粒
咁Hydra facial
塊面肥無jawline 做hifu有冇用?
點解唔得 更加有效啦 不過真係會好痛
做啲咩暗倉印會退快啲?
做過果酸同海藻矽針都冇用
海藻矽針我都做過 網上講到好好 但我覺得冇咩用
如果減印可做激光嫩膚/V30
最近市面上有隻儀器叫Q plus A
做兩至三次已經減淡大部分 比傳統激光機見效快
不過單次做價會貴少少
都明既
或者我見身邊啲朋友可能貪心啲 打到好樣衰 同埋散嗰陣嗰種浮腫我唔太中意
佢地應該返大陸打/有雜質
最好係香港搵醫生打
點先知自己係咪水油平衡?額頭好多油 可以點搞
同埋正常針清完既印係咪第二朝就退哂?
btw巴打好有心 已正評
凹凸洞,暗瘡印點搞好
皮膚有光澤,有水潤感覺,同埋唔會出現乾紋。
乾紋好易望到,就係額頭望到好明顯紋理,其實就係乾紋既表現。
皮膚分三大類
-》油性皮膚
-》乾性皮膚
-》中性皮膚
各有唔同護理方法

要處理油性皮膚,首先要明白皮膚點解出油。
係因為皮膚底層太乾,所以出油保護,防止水分被揮發。所以用抹油紙會越抹越多油,

係依個時間唔應該用去油產品,只要用保濕產品,出油問題自然迎刃而解。

乾性皮膚則係水分不足之餘,更沒有足夠油分保護皮膚,所以用既保濕產品要偏向用潤膚霜/馬油等滋潤性產品,令補充水分之餘有保護物質封鎖皮膚水分。
黑頭(好多)
暗瘡紅印
黑眼圈

以上三樣野點解決好 ?(最好係經濟少少嘅方法)
求樓主俾d意見

Btw 已正評
我毛孔大到自卑
有無邊啲聲譽好有用唔呃人
Picoway對凹凸洞有無效?
海藻針試過 但效果不大
建議做微針 微針係會用肉眼看不見既針破壞皮膚最表層 令皮膚再次更新 我做左6次效果都好明顯
通常微針會浸落精華液/羊胎素中 令效果去到最大

同上,市面上有一部新機叫q plus a。聽講效果會比微針好,做既次數比微針少但做到相同效果,係單次做既價錢會比微針貴。
記得記得做微針/q plus a一定要配合做保濕
新陳代謝慢 做咩treatment都事倍功半
想經濟少少 只做保濕
年紀細新陳代謝快 配合保濕加快皮膚康復速度
已可做到你想要既效果

如果年紀23歲以上 真係要上美容院做多少少treatment
退斑有用
對粒突洞冇用
Tghlol
你私底問我 因為要睇你年紀同budget 加埋要睇你毛孔係因為咩事點大法先講到俾你聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞