做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
美容雞聽得多,咁有冇美容鴨?
唔伏 如果係試做價
Plan價應該會貴啲 因為比RF射頻勁好多
有 之前報紙有報導 其實美容雞/鴨不外乎唔表明做美容agent身份/用男女感情去叫一個人做facial

如果有一個人唔表明身份下叫人去做facial 其實會觸犯商品說明條例既誤導性遺漏 大家可以去報海關
草莓鼻可以點處理
塊面好易生暗粒,次次去針清完幾日又出,自己有無得整?
水楊酸個啲用晒成枝都無用 只係可以幫到我眼下乾到有紋
想問下石頭瘡可以點搞
乾性皮膚、黎m個陣會出幾粒
另外搭單問嘴唇顏色點先可以變番紅潤?
開始有少少紫
用左sk2之後生左好多暗粒,去左美容院到挑 但挑到有瘡印 又凹洞 有冇得解決
針清即可 如果太頑固可用果酸慢慢tun出黎
你做緊既職業係咪長期要接觸到街上塵埃?
如果唔係,建議做一次碳激將皮膚深層污糟野清左出黎先
暗粒之所以出,係毛孔深處積左好多污糟野,有時用護膚品都未必有效清出黎,所以令你持續咁爆暗粒
如果你爆石頭瘡 但冇留疤 冇去開美容院就唔洗特登去
美容院姐姐都要等佢熟先可以落手針清

如果想發作期間好少少 買茶樹油搽消炎殺菌 對蘊釀既暗瘡會有奇效
血氣循環差 少做運動
一來做運動 唔做運動就通淋巴
純粹介意膚色就搽唇膏
巴打濕疹就去睇中醫啦⋯依個時間我覺得打針對皮膚唔係太好,同埋都唔太關打針事
用sk2多暗粒⋯⋯本身一來巴打平時係咪冇做護膚就搽sk2?

如果冇做過護膚就搽sk2,可能係新陳代謝加快,所以令皮膚污糟野慢慢清緊出黎。正常做peeling溫和咁清暗粒,過多一兩星期暗粒應該會越出越少。

如果巴打做開護膚,都可能係質地太油,護膚品用太多,皮膚吸收唔切,所以反而阻塞左毛孔,所以有生暗粒情況。

所以巴打要諗下自己情況屬邊一種,但sk2係我見過最高質既護膚品之一,品牌方面唔會有問題。

至於後面你話有瘡印既問題⋯⋯你轉美容院啦,詳情可tg我 phlol
雞皮膚美容院有冇得搞?手臂同小腿好多粒粒
唔該樓主
碳激係咩黎?公價幾錢?
係咪指毛囊炎?有得搞,可以做陶瓷肌treatment,其實原理同海藻矽針差不多,但效果更好
公價都千幾蚊一次架啦因爲美容用碳粉本身都貴,同埋碳激既激光都用好靚既機黎做
碳粉會痴住皮膚深層污垢 激光能量會溶解碳粉 令液態痴住污垢既碳粉流出 頑固黑頭 深層清潔 碳激都可以做比hydra更好效果 係做完會皮膚乾姐
我日日whatsapp覆客覆到唔想覆
都係關於皮膚問題
你居然開post答人
欣賞你
讚完你我要上一頁走人
唔想再見到呢啲topic既野
我都係繼續覆客先
咁有無話邊間做會好啲?有無介紹又或者樓主你個間有無?
用激光聽落好危險咁,有無咩風險?
有 可tg我詳細講你聽
Phenexlol
Thanks bro
仲想問下身體點先可以變白
有幾嚴重既濕疹
皮膚色素沈澱

有凹凸洞做fraxel定 discovery pico 好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞