做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
色素積聚,問題唔大
激光加保濕做7-10次,應該七個月至一年內已可明顯改善
巴打預一個月係出面美容院用900-1100蚊可搞掂

Ps: 激光一個月只可做一次,頭1-2次效果未必咁明顯。唔好做彩光,彩光能量分散冇咩效。

巴打最好早啲搞 因為你演化緊粒突洞,早少少做激光刺激骨膠原增生會好啲。
上網學
我好多fd都係化妝師 不過佢地話香港冇邊間化妝學校唔伏
當然短期course既話,可以考慮蒙妮坦,老字號既化妝學校,我有同事都係讀依間野出身
皮膚毛孔入面積左好多污糟野 所以做成用護膚品會塞住毛孔

先做碳激/hydra facial

然後再定期屋企保濕就ok
想問額紋應該點搞
利申:廿幾歲 好細個已經有
鼻上面有幾年前生暗瘡後凸起嘅疤痕,近期係美容院做完針清後個鼻好似又多左,想問下係咪要做激光先解決到
打額頭紋打botox dysport
三千蚊keep半年左右
我年三十打完

一星期後
好貴
半年keep 每個月圍返開500蚊其實好平 坊間有咩treatment可以去額頭紋呀
我點解咁buy針類 因為佢地做到生活美容做唔到既野 仲要計埋你慳左好多時間上美容院 個樣睇落後生返 生活帶黎既方便呢
曾經有人同我講過話唔好用髮尾油,因為頭髮上既髮尾油會hi到面部兩邊,會導致生油脂粒
你點睇?
睇成份
礦物油唔會
植物油好大機會有 會有過敏/阻塞毛孔既機會
特登搵左公司training既教材做support
有無邊間唔會瘋狂sell 野齋做
Tg我 你問我想做咩 我講定晒價錢你聽 你自己決定
暗瘡印點搞
追post呀 上面打左好大段野教
一定要去美容院搞?

嗯 新印可用藥膏黎搞 例如喜療疤 但舊印真係要做激光先有效 尤其刺激骨膠原令皮膚變得平滑係關鍵中既關鍵 因為暗瘡印同粒突洞係打孖黎
好 唔該巴打
樓主 我凹凹洞超嚴重 有咩方法搞
人生完左 毀容
坊間700-900蚊做微針一次
做7-10次應該見到效果

其次q plus a,依個3次見效,不過價錢係微針3倍左右
咁有無邊間平啲
想平返大陸 但返大陸意外好高
點解會一支針3000蚊
第一:botox dysport係外國用藥品 任何醫療用既藥物都一定唔會平 每年都要付出好多係專利費上
第二:醫生打針既費用 就好似你睇感冒 單單診金都要300

大陸有樣野叫蘭州botox 不過唔知係咩物質 風險好高
其次可以打韓國siax 如果冇記錯 botox間廠都收購siax既配方 安全性都高 價錢我問一問 陣間係依個post答你

想問下女仔有呢種下巴可以點搞?
打針?激光?價錢如何同可以keep到幾耐?
多謝巴打解答
最新市價 岩問左
Siax: 1600蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞