做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
間間美容都有美容雞?
眼霜應該咩年紀開始用?
Tg詳傾 想問多少少你既情況先俾意見
其實係香港一個度度地方都開冷氣既地方 我覺得幾時都用得
好簡單咁講句
就算你身體冇出汗 你出完街會唔會沖涼?
同樣地 皮膚護理都唔應該係問題發生個陣先去做
而係防範於未然
廿歲keep咪keep到廿歲皮膚
三十歲咪keep到三十歲皮膚
所以一定越早越好
用agent/call centre搵客並唔常見
特別係一啲需要tailor made設計個plan既行業 更需要agent單對單去跟進同輔助 例如地產 例如保險

我咁睇囉 有專業知識咪係agent 運用女性美色而去做既咪係雞
同埋我有好多凹凸洞,做左幾次co2好似淡左少少
但係過一排又好似變返原本咁嚴重,其實係咪會咁?
同埋做完幾次co2之後皮膚就keep住勁乾勁敏感,點補濕極都好乾,點算
幾年前嘴唇生咗粒黑點 4mm唔顯眼但幾深色 建唔建議做激光或者彩唇整走去
先做微針 平滑返先開始做激光
粒突洞未平 色素好難均衡
暗瘡印點搞呢
咁點樣可以令皮膚多返水份?
已經用好多補濕產品+敷補濕mask 都係好乾
唔該樓主
不如試下做無針導入/infusion
直接用電流打開細胞壁 將精華養份導入細胞入面
保濕效果係咁多隻facial當中最好

其次可以考慮打保濕美白針 但如果經常捱夜 咁就唔好啦 因為會流失得好快
追post呀~
毛囊炎有無得搞
可以考慮果酸 有抗炎功效
我家姐廿幾歲就學我老母用精華素 Q10之類,呢類產品對我家姐黎講會唔會太早用?
Haha 用完唔會好似你媽咪咁有效姐
Q10本身人體內部就有 不過年紀越大越少 你家姐用多少少都冇咩問題既

不過啦 如果真係用某啲名牌精華s x 1+1依啲
當停用後 皮膚一唔慣冇左support 可能會短時間變差姐

副作用唔大 不過要keep住擺錢 改善又唔多 有少少唔值

如果我係你家姐 我推薦佢買janssen系列

Janssen既精華係香港新娘化妝師 結婚前最常用既護膚產品 短短幾日可以幫皮膚回復巔峰狀態

同埋佢精華系列多有唔同function

例如
去皺緊膚系列
修復再生系列
魚子精華系列
消炎保濕系列
⋯⋯⋯⋯⋯

可以把錢用得更加其所
係飲定係搽面 好想解決
飲果酸會人生上解決自己
搽面就皮膚上解決問題
但搽防曬有無幫助
有 唔會有額外色素加深
黑眼圈點搞 唔係唔夠訓果種
天生係咁 睇落好無神
係咪有鼻敏感呀?
識親有鼻敏感嘅人都有好深黑眼圈
打redemsity 2
市價7000蚊左右 效果keep半年
後天可做treatment 先天打針會好啲
係咪有鼻敏感呀?
識親有鼻敏感嘅人都有好深黑眼圈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞