做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
黑頭好頑固,點攪都出唔到黎,有咩解決方法
碳粉激光
深層泥mask
夾硬黎針清
都可以幫你清到黑頭 不過深層泥mask做一次可能效果唔明顯 要定期咁做 同埋做返好保濕 頑固黑頭先會逐步減少
美容院脫 冇比野我茶 叫我戒口防曬
我宜家會用生理鹽水洗下傷口..
請問係咪等佢得番個印開始茶去疤膏? 有冇牌子介紹 好擔心呀
唔該哂你
唔該哂
白泥性質溫和吸油能力強 綠泥深清能力會再強啲
不過綠泥面膜我都冇特別熟牌子
其實你粒墨本身應該細 可能因為咁所以冇俾藥膏你搽 依個時間少吃海鮮 牛肉等多毒素食物 同時補充多少少維他命水C(包括護膚品同食物) 促進皮膚修復能力都足夠

不過你擔心既話可以買喜療疤俾自己傷口好返個陣用 幾有效架

Sor琴晚漏左覆你 今日補覆
無針埋線能量較弱 但做既部位細緻啲 可配合唔同客面形
傳統hifu相對能量較高 用唔同探頭針對皮膚唔同部位 效果顯注

如果絲打for結婚 可以過我個邊做一次hifu 解左燃眉之急先 醫生操刀

不過無針埋線定hifu好啲 我覺得見仁見智 前者貴但效果細緻 後者見效快但平

如果單純做一次試下效果 咁我會prefer hifu多啲
但如果長做又唔嫌貴 我就覺得無針埋線真心唔錯
有冇平平地既介紹
巴打可唔可以介紹邊到有平啲既guinot facial做
2年前開始做guinot大機水療同緊肌
但本身做開果間facial愈加愈貴
依家package價都由原本$500幾加到去$790一次
窮撚真係afford唔起
Tg我啦 phenexlol
不過我覺得絲打都要自己學識點護理 唔可以純粹靠美容院 唔關洗唔洗錢事 而係基本護理平時唔做 過多幾年皮膚就好差天共地
問左啦 guniot第六代 買package既話最平500蚊
你想試既話可tg我先 做完岩既你先keep住做啦
Phenexlol
想問吓picoway如果打斑係咪唔會有反黑/反白機會?
定只係機會細D?
其實反黑係打完激光 皮膚正常既自我保護既機制 不過都唔需要擔心太多 反黑會隨時間慢慢減淡 如果想加快減淡過程 都可以用富含維他命C既mask

最緊要激光後做好防曬 多飲水 早啲休息
咁樣就可以將反黑機會減到最低
點樣去豆印?
laser facial值唔值得做?
係咪可以去黃,改善色素不均勻
我覺得幾值得既 年歲越大 或多或少皮膚都會沉澱色素 骨膠原流失
透過laser facial刺激骨膠原 打散色素 會令皮膚毛孔慢慢收細 皮膚色素均勻返

至於去唔去到黃 就應該難少少 皮膚黃多數關角質層厚 內分泌失調 飲食習慣 laser facial未必有效解決到
點樣去豆印⋯⋯你係指邊種豆印先
如果係因暗瘡新近形成 可以搽左去疤膏先
如果係粒突洞 可能要打co2 laser黎處理
如果係陳年色素印 可以考慮皮秒(laser facial都得,不過皮秒效果會更快)
My friend Sarah has opened a beauty parlour lately. Hopefully it attracts lots of customers since she bet the farm on it. Her uncle was broke several years ago because he bet the ranch on his company which went bankrupt later so I hope he won’t follow in his uncle’s footsteps.
其實有絲打巴打搵我做facial,唔通我自己做開美容會推薦其他美容院?
其次,我自己本身做開既醫美中心並沒有皮秒,並沒有無針埋線,但上面既comment我都幾強烈推薦如果有斑既絲打可以去做以上既療程。
即使有絲打tg搵我,身在外國,我都認真幫佢比較hifu機種既分別。
第三,如果巴打覺得我講既價錢係錯誤既,都可以去唔同美容院做價錢比較,去睇下full set guniot, swiss line, janssen, infusion係市面做緊咩價錢,再去抨擊我都唔遲。
最後,如果間美容院講到手法咁差,上面都有好多巴絲有上到美容院去試做,有啲有join plan,有啲冇join plan,點解唔直接係依個post留言去話返我轉頭呢。

真金不怕烘爐火。我都希望有人係由美容知識去抨擊我所講既野係錯
其實都唔駛太擔心
不過依家好多美容院都用合資去經營,因為細美容院好難收購一手激光機,而普通facial隨住美容知識普及,一般普羅大眾可能係屋企自己動手。

但如果細美容院冇點投資係器材上,其實蝕都蝕租金,甚至精華液都可以用返係自己身上
咁你間公司係咪叫 pretty renew 先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞