做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
屋企可用peeling

美容院可用hydra facial,碳激,仲有果酸。

不過最緊要都係做保濕,令皮膚自我新陳代謝加快。
Haha
如果幾千蚊家用個啲,頭幾次有用,越用越冇效果。
美容院幾十萬一部既機會好好多。
前者用乾電,後者用濕電,分別當然大啦。
人手facial 定 用機?邊個好啲?
係咪好少做保濕?皮膚缺水情況下會顯得暗啞。

其次望下內手腕位,如果內手腕皮膚膚色和面部一致,咁可能唔關保養事。

會唔會吃太多具胡蘿蔔素食物?芒果,薯仔,會有機會做成色素沈澱。

二來,月經來時份量多唔多?痛唔痛?會唔會係氣血虧損?

三來,係咪本身有熬夜習慣?

如果係後兩者,則可試下通淋巴/做多啲運動。
試下滋潤性高少少既產品
例如保濕乳霜,甚至油性產品,例如馬油,豬油,淋浴油。
唔介意貴可以買堅果油,有效非常。
機通常勝過人手 因為做到皮膚深層 效果持久啲
如果唔係都冇必要咁辛苦由外國用幾十萬入機啦
樓主唔好miss咗我
點消滅暗蒼, 生極都仲有
好 聽朝一次過覆埋
聽人講去暗粒要針清先得,但係試過兩次覺得好痛而且有啲人又話針清會傷皮膚/撐大毛孔,到底應該點做先啱
二枝應該都係打係眼附近
其實二枝作用係咪都差唔多?
面同手都係咁黃,但面會再深色啲,同埋多唔均勻膚色,又泛紅(有微絲血管同鼻翼位),總之望上去就好唔健康,自己望都還可以,拍埋人地到我係一個黃人咁

又唔係食好多胡蘿蔔素食物

月經量唔多,有痛但唔係劇痛

份工反shift要通頂

Btw 多謝巴打用心解答
打透明質酸下巴你預七千幾
Join針plan應該會平啲
骨膠原刺激劑接近15000
Join針plan會平啲
睇美容師手勢不過針清完最好做facial 皮膚足夠保濕 會慢慢修復到

如果好驚針清痛 可以做碳激/hydra facial/果酸

我都覺得針清好痛 不過當你做得密少少 清開頑固粒粒就唔會再咁痛架啦
嗯⋯⋯⋯sculptra通常只會打係蘋果肌 骨膜層位置
佢本身係一種藥水 會刺激骨膠原增生 所以打完皮膚好似回復年輕咁 會有返彈性

透明質酸打係蘋果肌都可以填充 但sculptra會自然啲同埋會令肌齡睇落後生啲

但如果打眼紋,下巴,sculptra就未必做到透明質酸效果,同埋sculptra要見到效果需要時間長啲
嗯 試下通下淋巴 通幾次應該膚色會好返好多
絲打反shift係長期血氣虧損 for長遠計 平時最好多做運動
早幾個月左邊面生好多暗粒
依加好返8成了
變左好多印
點先可以去到啲印?
想問鼻有中度黑頭問題同臉頰毛孔粗有小小凹凸洞
應該點搞好?👉🏻👈🏻
碳激/激光/果酸
最好自貼有相睇下
不過如果近期既事想急救 不妨去左藥房/萬寧買喜療疤急救左先

依加係咁樣 好困擾...
仲要成日會無啦啦紅左。紅幾個鐘又冇事..
巴打唔駛特登搞太多野啦 因為你未去到太嚴重 搞太多野反而驚刺激到
不過可以做facial深層保濕 令去印速度更快
絲打可唔可以講下深層保濕姐係點?
唔該你先
一般保濕做mask只會做到表皮層 其實對皮膚未必做到好深層保濕效果 所以mask點解要日日敷

如果係出面做機既話 可以將保濕成分做到真皮層 會相對易令皮膚新陳代謝快少少 例如infusion 例如無針導入
巴打黎架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞