做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
Redensity2專搞眼袋
激光就專搞色班 墨 微絲血管
敷mask唔保護 可能你做唔到深層
通常都關角質層/死皮過厚先 可以試下去做次機做facial做大掃除先 然後先再日日敷 效果會好好多

有人問我點解敷mask都要去做facial
就好似日日刷牙都應該定期去睇牙醫洗牙咁
新機黎 市面上都少
要醫生做 要敷麻膏 做3次已經完成療程
對去印去粒突洞超有效
彩光機比激光仲易整損皮膚
因為打既nm太過分散 每樣效果都做到啲 但每樣都做唔到完美 唔應該打既地方又會打
所以建議絲打做激光嫩膚好過 比彩光易見到效果多了
邊間有?方唔方便tg講?3次大約幾錢
幾錢😱
做美容業可以做學徒入去 上市集團都會train兩個月先會俾學徒去做 唔一定要專讀依科

特別市面好多光學機 都一定要資深trainer/醫生去教點操作 所以有冇讀過唔關事

我係做美容院promotion個part 專係負責打call同搞訓練
Tg phlol
另外想問下用co2脫墨脫完黎傷口位會有紅印 類似疤痕咁係咪正常?會慢慢變返淡?
男仔想去做facial, 有邊間冇咁hardsell
嗯嗯 會慢慢變淡
如果醫生幫你打 應該會俾埋去疤膏你 同埋屋企勤做保濕就見唔到架啦
有 tg add我啦
Tg傾 phlol
你地啲問題我tg pass左俾我同事答
Tg俾人轟炸緊
但你地有咩就係度照問啦
邊間做好,5-600 一次facial 都唔貴
學生哥冇錢
X姬好唔好?
黑眼圈太勁可以點算
可唔可以介紹牌子俾我上網睇好貴 我仲係學生哥
Tg傾 phlol
粒左入去就要打針
如果統粹眼圈可做robolex/RF
不過robolex效果快同明顯
有少少暗瘡印同極多黑頭可以點搞...
唔好自己做 酸性太強 控制唔到時間會爛面架
酸性太弱做野又冇效果
Tg傾啦
如果20歲左右 新陳代謝快 做保濕facial已經夠

如果23歲以上 做激光treatment刺激骨膠原增生會好得快啲
岩岩好23歲 做激光treatment 係針對暗瘡印定黑頭 因為我d黑頭用完洗面奶之後隔幾日就好似士多啤梨咁 好難搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞