做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
睇下咩機 內地機其實同普通導入儀差不多 市面上多數見到幾百有得試做既無針水光槍 多數都係內地cheap機 做完唔會效果特別出

如果係韓國機derma jet 2 水光炮咪有用 同埋都好睇係打咩精華液落皮膚度

以水光針為例 唔同醫美診所用水光針技術會打唔同配方/百分比既精華落皮膚深層 所以每一間個效果都會有差異
Haha... Janssen安瓶精華 有隻專係for敏感皮膚 你可以試下買依隻 快則幾日內見到好轉
做左十次左右,一星期一次
長期夜訓不過訓得夠,按摩通淋巴個d係咪都得?thanks
之前有美容院sell infusion $900次要買15次
我嫌貴無買到 想買正常大概要幾錢
我係油性皮膚,T字位同埋鼻哥有勁多頑固黑頭,差唔多到7年,但而家先23面頰兩邊毛孔勁大,塊面成日出遊用紙巾抹都會有黃色有做過Facial,但係黑頭針清完都會再生返,同埋毛孔變得勁大有個窿好似黑頭咁ching求救
可以一試 不過我諗絲打係色素型+血管型結合,不妨買埋眼霜試下 我諗見效會更快
Haha 其實算平 以前我記得朗豪酒店同美國既四季酒店都有infusion做 前者做一次接近二千蚊

不過我唯一覺得infusion唔好既係見唔到即時效果 係過幾日先會feel到皮膚有分別
絲打要做密少少保濕 唔關清黑頭好唔好事 而係保濕做得唔好令油脂分泌太勁 令黑頭好容易形成

盡量唔好做人手facial 真係用機做facial
如果屋企敷開mask 最好最好用埋精華液
Thanks
另外想問下石頭瘡可以點搞?
茶樹油 暗瘡貼就得 等佢自然新陳代謝啦
生完石頭瘡有色素逗留係正常 一般會十幾日 慢則幾個月 想加快退散就做好保濕就得架啦
最近眉心生咗好多暗粒想針清
巴打有無美容院手勢好可以推介?
平時有做機facial,敷mask都有用精華液飲1-1.5L水,ching仲有無其他建議😥😥🙏🏻🙏🏻真係好困擾
Tg啦 phenexlol
依種情況可能係內分泌出事 如果分泌多到唔正常 咁可能外用內用A酸會好少少 一係就睇下中醫 不過如果你有相提供就更清楚分析⋯
夏天一到又出勁多暗粒
針清完又出返嚟
用幸福肌淨化面膜都無用
睇醫生做果酸煥膚係咪最有效
可唔可以tg? 你ac?
Phenexlol
除非好嚴重啦 不過你情況係唔多點做保濕出油多 不如試左做保濕先啦
微針見效D定pico combo?

q plus a 係咩黎? 唔該。
石頭瘡可以點搞?
其實都係呀 所以去任何醫學美容中心做醫生既療程前 都幾建議問醫生拎卡片 並係醫生名單上確定該醫生有行醫資格
同埋第二樣野 醫療美容中心醫生有分兩種
一種叫駐診醫生 第二種係應召
駐診醫生會長駐係醫療美容中心重覆做同一療程/注射 因為一日會大量重複做同一手術 所以技術會熟練好多 例如 dx rebxxxx
第二種係醫療美容中心有需求 根據醫生名單由最頂打到最底 睇下邊間診所醫生可以外勤幫手做醫學療程 就會出現新聞裡醫生一日跑幾間醫美中心既情況
依一類醫生因爲唔係同一處地方做手術 加上唔同醫美中心診所療程各異 所以療程效果多數冇駐診醫生咁顯著
處理粒突洞上
Q plus a>pico>微針
Q plus用高能量激光磨平皮膚 促進骨膠原刺激皮膚生長變返平滑 能量分0.6-1.0 0.8以上既能量一定要由醫生黎打 係唔用麻膏既情況下會好痛 同埋做完會皮膚好乾 不斷出油

我做左第兩次 今個月月尾會做第3次

處理色素上
Pico>q plus a>微針
Pico最出名以極速射頻打散皮膚色素 即時已可見肝斑/色斑色素抽走 省卻傳統激光要逐啲逐啲將色斑推出既過程(淺—>深—>淺)
對輕微粒突洞都會有刺激同修復效果
但對嚴重粒突洞效果聊勝於無

依家相對少醫生肯做微針療程 因為微針與微針間距對比激光太疏 治療效果會相對欠佳
茶樹油消炎殺細菌 唔好用手擠 用手擠刺激會加強發炎反應 破壞皮膚骨膠原 最後形成粒粒突洞
我見你之前做q plus a嘅相 塊面都幾紅下 想問做完之後要幾多日先退紅?

其實我暗瘡印嘅情況嚴重過凹凸洞好多 如果做pico價錢大概幾多 同埋要做幾多次? 做完會唔會好似q plus a一樣咁紅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞