做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
都幾大機會 我覺得可以做射頻機 firm緊返皮膚先 因為你年紀細 骨膠原應該足夠修復 唔駛咁快做hifu
定期做好peeling 唔好用去油產品 因為皮膚底層乾先會係咁出油 用控油產品只會有反效果
天天用蘆薈gel保濕 每三至四日夜晚敷次mask 每一星期一次peeling
如果出油情況未有改善 可酌量敷mask用埋保濕精華
唔該曬你
射頻機,係咪即係無針埋線嗰啲
細個唔知唔可以狂洗面
搞到全塊面都標油
有咩機可以打可以減面油?
Most salespeople in beauty companies work on commission only, don’t they?
These jobs are on commission only aren’t they? Do you know Yoshida Chan who works in the beauty parlour? She works by commission only, doesn’t she?
射頻機指RF, Robolex個啲 透過電流產生電阻效應 令皮膚真皮層2-3mm加熱 刺激膠原增生 同時熱能會改變骨膠原結構 令皮膚即時收緊
無針埋線指hifu 不過無針埋線係hifu既最新技術 hifu同rf最唔同 係用高能聚焦超聲波打入筋膜層(約4.5mm) 所以效果遠比RF好 同拉提效果會比RF更徹底
巴打要吸取教訓 皮膚越出油越唔應該去油控油
出油係因為皮膚底層乾 所以皮膚自發分泌油份保護皮膚 所以要標本既方法 巴打應該要做多少少mask 以及用高效保濕精華液
世上沒有一份工係無償對人
茶餐廳侍應份糧 咪又係透過餐廳賺到錢先出到糧
唔通我地又話侍應係work for salary only?

係合理時間內 以合理價錢提供合理服務 我就覺得賺commission並無任何問題

市場良幣驅逐劣幣 我都相信唔專業既agent/顧問係beauty industry會慢慢消失
超乾性皮膚想問巴打知唔知邊隻peeling推薦
用凝膠式去角質產品即可
千萬不要用磨砂式去角質產品 乾性皮膚用磨砂式好易皮膚乾同敏感
前日終於打左第3次Q plus,今次力度再比上一次強左,即使敷左麻膏都有赤赤痛既感覺。

打完第二次有咩唔同?
由最先皮膚係咁樣:

到依家變成咁樣:

今次打第三次

打完第二日,皮膚因爲超乾,出油會超勁同痕癢。

希望退晒紅之後,可以update最新情況俾大家。
巴打 tg係咪改咗想問問你去邊間美容院做針清好
推!同問想問下黑眼圈加好深眼紋係咪打針就可以解決?如果係 要去邊間好?
同埋追post見到話面黃飲水可解決 除咗飲水之外有冇話配合啲咩可以加快去黃?
你覺得做Bellasonic 定 果酸peel 有用啲
Phenexlol
皮膚鬆弛既眼紋可做的射頻機如robolex解決。
黑眼圈可透過打透明質酸遮擋,目前市面上有兩種針劑可以打,一種叫redensity 2,另一種叫冰冰針neauvia hydro deluxe。冰冰針比redensity 2多左一種成份氨基酸,能刺激骨膠原增生,對處理眼紋都會有明顯效果。
去邊間可以tg我 我報針價俾你聽。

至於皮膚蠟黃 可能係熬夜 可能係血氣唔好 可能係胡蘿蔔吸收過多 可能係脾虛 可能係皮膚儲水功能弱 可能係黑色素積聚 都可能係吸煙導致角質氧化

所以唔能夠單靠飲水解決,建議可以食維他命C,增強皮膚修復同儲水能力,同一時間改善生活習慣多做運動,同時做好防曬,其實皮膚就有機會回復正常。
兩樣野黎架woo⋯⋯⋯你想做補水定做清潔先?
想請問巴打個幾月前 額頭無啦啦有撻1cm倒既印
好似撞瘀左個隻色 唔痛唔痕
係咪出斑?
有無邊隻泥膜岩暗瘡皮膚清潔用,成日有黑頭白頭同暗瘡
無啦啦出印 似係微絲血管爆裂 試下用暖雞蛋揉揉先 睇下會唔會紓緩到 如果幾日都唔退 就可能真係斑黎啦
佢係淡淡地個隻色
唔該哂 今晚試試
泥以顏色分類有3種 綠泥 白泥和粉紅泥
綠泥具深層清潔功效,含豐富礦物質
白泥岩油性皮膚,質地細緻啲,能更好吸收多餘油分,性質相對溫和
粉紅泥性質最溫和,能紓緩皮膚刺激

成日皮膚有污糟野,可考慮用綠泥面膜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞