做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
包包面應該點搞,韓國機hifu有無用?美國機太貴over-budgets
Um⋯⋯⋯香港仲有人線面既咩
始終線面唔需要考任何牌照 西方都好少臨床經驗 所以唔多點夠膽去做
嗯 我所知係
cps對暗瘡印係咪真係有效?成日喺啲舊印上面生新瘡

同埋皮膚好易敏感,一啲本身用開嘅product無啦啦都可以搽到成面腫哂,明明以前用都冇事,點解會咁
有用 不過要睇打幾多線
有時美容院推promotion 可能只會打100-200線
但真正要有效果要打400-600線
所以做hifu唔好貪平
一來醫生做最好 二來睇下打幾多線
通常做3次為之一個療程
係咪買peeling gel? 有冇話邊隻好用推介
同埋peeling+mask係每日都做定其他次數? thanks a lot
絲打要留意返你暗瘡生成原因
可能係:
(1)皮膚清潔唔夠乾淨?
(2)壓力太大荷爾蒙失調?
(3)食刺激性食物
先治本再治標先會有長遠幫助

皮膚突然易敏感 可能係因為抵抗力弱左 或者屋企污糟 有蟎蟲 唔關你搽咩事
如果屋企唔污糟 可考慮早訓 飲多啲水 少食油野 睇中醫 提升返身體本身免疫力
隔幾日做peeling都得架啦
其實peeling gel我覺得邊只都差不多 百幾蚊到二百蚊都ok架啦
日霜都係搽番普通補濕功效既就可以?
咁巴打你有冇邊隻peeling推介?
同埋係咪一星期一兩次就得㗎啦
我諗我係混合性肌膚
麻煩哂巴打
暗瘡印點樣去除?
可以點避免
我見到你上面嘅留言啦
正正係我問嘅問題
唔該哂 你個post好有用
平日做好保濕 出油減少 就可以減少爆暗瘡機會

暗瘡印可做激光
Tg phlol
有冇方法可以搞返好d十幾年水痘印?
面上有條好似叮噹啲鬚既凹痕 可以點整走?
其實洗面用洗面刷有冇用?用左都仲有黑頭粉刺
唔想每半個月就比錢去美容院做針清,係屋企自己用暗瘡針見野就挑係咪都一樣?
我係咀嚼肌大
但打botox可以hold幾耐
會唔會打到變硬膠面
但其實塊面啲肉都多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞