做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
細細個已經有黑眼圈
因為鼻敏感、夜瞓同天生
完全係黑色一撻
加埋眼袋
有咩牌子嘅eye cream / 有咩方法減淡?
如何減少虎紋
reborn得4千老底
加埋返哂唔遲到先8千幾,仲要學徒期9個月。
但佢好似涉及好多範疇會唔會出路比較好?
定我應該是但搵間學徒期短,人工高d??
多謝絲打解答
首先,Aqua peel係技術 同傳統針清對比 用水磨負壓吸走死皮 唔會咁易損傷皮膚 但有去黑頭功效

用aqua peel技術既機有hydra facial, green peel

內地aqua peel: 300蚊-500蚊一次
韓國aqua peel(green peel): 500-800蚊一次
美國aqua peel(hydra facial): 1000-1300蚊一次

做aqua peel最重要睇機既出產係咪外國機,其次精華有冇aha, bha成分,如果做韓國機但唔用專配合既精華液,效果會大打折扣。

Hydra facial比起green peel,多左樣野叫TNS生長因子,可抗氧化抗衰老,依枝野零售價都800-1000蚊一枝,所以如果純粹想做清潔,可考慮只係做韓國機。
鼻敏感導致眼部血氣運行不順
最短期方法係打針 利用redensity 2既透明質酸遮住黑眼圈/用暖毛巾敷眼改善血液循環

長遠啲既方法 巴打去做多啲運動 改善血液循環 或者睇中醫 盡可能令鼻敏感改善
關於苦紋點搞
學徒期越短 代表機種越少同低技術
係美容行業 唔好介意開頭人工低呢大公司做幾年野出到黎 甚至做到美容顧問會好值錢
泥漿療程唔係去印 係for去油去黑頭去粉刺 同埋抗氧化
如果絲打係乾性皮膚 就唔多點建議做 可考慮green peel 果酸淨膚 hydra facial
咁果酸通常大約係咩價錢
瘦面黎講 無針埋線同Hifu 邊個好啲?
無針埋線係hifu一種⋯⋯⋯⋯但無針埋線效果比傳統hifu效果更好,因為機頭窗細,可做到面部較細緻既部位。
好睇邊一隻牌子既果酸
但通常都價錢600-900浮動啦
Thanks 咁想減包包面仲有冇其他好方法?
c打知唔知benefit套蜜蠟 修眉工具係佢地特別設計定出去都有相似既工具買?
我上tb望過蠟豆加熱唔太似顏色。
想問 家用蜜蠟脫眉毛應該買咩
而家Tns廠話唔再出hydrafacial用既tns精華
所以可以唔使join hydrafacial啦
如果水腫型 可考慮下通淋巴
肌肉型 可考慮打botox
但如果想firm緊用射頻 咁hifu一定性價比最高
暗瘡油性乾皮膚 真係好難打理 完
做好保濕 盡量用揮發性高既保濕產品 令皮膚唔會焗住 其實唔難打理
好多人搞唔好都因買護膚品唔貴唔買 又要買有機成分 最重要係經常買唔岩
想問下皮秒打全面大約幾錢次左右
想令毛孔冇咁明顯同去痘印
針清咗幾次以為皮膚好咗啲
點知最近又開始生返暗粒
已經唔想再針清因爲好痛留印同埋恢復期好耐
如果做果酸煥膚解唔解決到?
恢復時間又要幾耐先可以化妝

利申要化妝返工
Um...皮秒醫生打定治療師打,意大利機定美國機價錢上都會好浮動。

如果痘印係色素類,同埋粒突洞唔算深,有部機叫Discovery Pico,性價比聽聞不錯。但如果痘印陷得太深,咁就可能要透過co2黎做修補架啦。
絲打基底層係污糟 不過唔建議做果酸換膚 因為絲打恢復期耐 做果酸可能令皮膚好大負擔 最顯著既後果係毛孔變得越來越粗大 同埋因爲皮膚乾而令粉底唔貼

不如做aqua peel將皮膚底層污糟野清出黎 再做保濕 暗粒自然慢慢減少

皮膚好化淡妝 效果都會比皮膚差化濃妝好好多

不過絲打都盡量化妝唔好咁重手 俾皮膚休息多啲啦
美容院打
咩機唔太清楚
意大利機同美國機分別係咩價錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞