做美容行業做左十年 你問我答

1001 回覆
70 Like 15 Dislike
肌肉過於發達係導致動態紋出現原因
正如額頭紋都唔可以透過按摩減輕
打botox可能會好啲
皮膚污糟係因為新陳代謝慢
你用咁多清潔用品會令皮膚負擔更大 最後只會越來越易積污糟野
試下停止用清潔用品
但敷返保濕mask

皮膚夠水分 自然會將污糟野慢慢移出 到時你再做清潔treatment例如碳激將頑固污糟野清出黎
萬0有冇咩peeling係好用?
坊間買既冷暖導入儀其實係咪用黎都晒氣?
飲多啲水就會皮膚好
護膚除左用papaw膏保濕就無
講埋依樣野 市面上好多清潔用品想令你真信你皮好污糟 所以好似每次你清潔都有好明顯效果

但實際我地要既唔係學點樣係堆填區用剷泥車清垃圾
而係應該學點樣令到塊臉唔會變成堆填區

污糟做清潔係岩 因為本身積左好多垃圾
但絲打更需要注重保濕 令皮膚回復返新陳代謝既能力
前者答你 買親都有用 唔駛買太貴 百幾二百蚊都夠做到好靚效果
後者答你 買親都冇用 如果有用既話香港美容院應該執晒笠
多謝絲打認真解答
其實面膜要幾耐fu 一次
同埋點樣先知皮膚夠唔夠水呢?
市面啲皮膚水份測試儀又準唔準
真心唔太知自己咩膚質 係咪要去美容院先知

另外絲打 無針破璧好唔好
面膜睇情況敷 如果太乾 日日敷都問題不大
要知自己咩膚質 唔一定要上美容院
可能好普通既皮膚問題 有啲美容院會無限放大
其實你tg俾相我 我幫你分析都得

無針破壁幾好我自己有做過infusion 效果係比facial絲久
有去開既facial sell我無針破壁
試用都只係搽野係面 然後用凍同熱既儀器look我塊面
其實係咩黎
你確定係無針?
無針係用微電流打開細胞壁 直接將精華導入細胞膜入面 所以效果比普通保濕強

如果做完你見唔到效果 咁就可能關機種太舊了
果次用左手咁大既導入機look塊面
唔痛既
可否留個tg請教
Phenexlol
多謝絲打
我宜家成塊面都係針清傷口 等好返會tg
我上次做完針清之後做無針破璧
唔知係咪開得太勁 好痺即刻同佢講
嚇死我
Um⋯⋯⋯係接下來個兩個星期見唔見到效果?有冇feel到皮膚冇咁易乾?
去雙下巴係咪應該做hifu?
肯定唔係肥
做hifu效果會最出 同埋keep得最耐
腳有好多白色細粒粒,有咩方法解救?已經做緊755激光脫毛
推下先
而家喺美容院有做md 呢隻係咪都算peeling去角質?
本身皮膚又暗瘡又暗啞又黃 做md其實有冇幫助?
同女朋友拍緊拖中陣間返到屋企覆
鼻毛孔勁粗大仲有少少凸洞
點搞好巴打
有冇相可以tg我?
Tg Phenexlol
如果巴打有做開保濕,微針/激光嫩膚即可

如果以前從來冇做過facial/敷mask,都可能係毛孔偏乾搞到毛孔粗大,巴打係25歲以上既話,可能做一次保濕facial都會明顯見到毛孔收細。
Um⋯⋯咩叫md? 有冇英文全寫?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞