我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
獨立黎睇
佢keep FB呢個行為唔一定唔岩
但我迫佢就一定我唔岩
宜家係樓主主動入人地EX個FB睇喎
人地係自己FB講下野都唔得?
你自己主動睇 睇完又要唔高興
之後迫男友做D佢唔想做既野? 道理點講得過呀
我明白呀
所以唔同價值觀既人點樣走落去好
時代變, 資訊發達, 人與人的交流容易左
人人都慣左快餐文化
以前資訊唔發達, 人會多思考
失戀會反省一段時間, 好好準備自己, 唔想再衰多次
而家就係, 換新好過維修
你唔啱? next
你唔肯? next
互相體諒,我覺得佢公開咗你哋既關係已經係一種體諒,咁你又有冇體諒佢既價值觀呢?
係。
佢唔想咪唔想,你迫鳩人做乜,八婆。
不如你學識尊重人先同人拍拖。
小氣到呢 呢份事100%你錯
EX既野留黎做乜
值得既自然會記住,慢慢唔記得姐係已經慢慢對自己人生唔重要,仲keep住黎remind自己為乜?
咁咪分手囉屌你老母
點解要逼?
你男朋友愛你先del姐
不過del完一定對你好反感囉
結婚都唔應該咁做啦
睇你信唔信你男朋友
信既你咪小氣自私囉
唔信你又一齊?犯賤呀
明白你點解想佢delete
你覺得冇安全感、佔有欲強、同好勝

但另一方面佢其實都已經公開左你地關係、比你宣示主權,讓左一步
其實到你人大左就唔會在意facebook 呢啲無聊野
你要知道邊個係佢而家女朋友、佢啲時間花喺邊個身上同埋佢對邊個好
個ex出個po佢睇到又點?你會少忽肉定佢會即刻返ex身邊?
你而家搞到大家心入面有條刺,第日嗌交肯定又拎返出嚟講
樓主形像輸晒啦,小氣、霸道、橫蠻,你男友諗諗下就會想起ex既好處
同意
其實咁樣通常好快散 你地下次鬧交佢可能會因爲今次依件事而一次過爆 然後分手
知唔啱仲做
做某啲決定之前要諗清楚有乜後果
keep住frd可以派帽俾下家丫嘛
作為男方嘅過來人 我可以好肯定話你知
除非本身同ex仲係朋友關係有聯絡
如果一直唔肯del即係仲有啲留戀或唔捨得
少如0.0001但總係會有啲
會唔想無咗對方嘅消息咁

雖然最後都被迫del咗 但Del完仲要唔開心
擺明話俾你知我真係唔想個世界會無咗佢

所以我唔明點解上面咁多人淨係識話樓主港女自私
根本男方肯唔肯del都搞咁多嘢出嚟係都有問題

或者根本大部分感情狗都係鍾意呃自己嘅人所以先會一面倒覺得只係樓主問題
而且呢個case放喺男或女都係通用
其實我覺得樓主無錯
最多可能只係逼佢del嗰方法偏激咗少少
其實散咗真係無必要再add facebook IG嗰啲
可能佢當初散嗰時唔記得咗del
但現任提到話想del就應該del 對現任嘅尊重黎
樓主男朋友唔del不特止仲幫個ex講說話
話唔想比咩二次傷害佢
咁樓主男朋友又有無諗過其實咁樣都傷害緊樓主個心?
感覺搞到好似ex嘅感受比樓主更重要
呢啲男朋友唔要都擺啦真喺
我撐樓主
分手仲keep前度facebook做乜?如果三人(男,女,ex)都無感覺就算,而家佢個ex日日叫春,樓豬日日睇到咬牙切齒,男朋友仲好意思唔嗲唔吊
當然,可以做好啲,唔使迫佢unfriend
樓主幾多歲
我試過類似情況
我係俾人del個個
但講緊我並唔係ex 我只係男方其中一個好熟既女性朋友
因為你都係專橫咁將「留=重有意思」套落所有男人到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞