我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
咁即係男朋友表達都有問題啦
無人知你講嗰啲嘢係咪男朋友嘅原則喎
而家淨係知男朋友講出嚟嘅說法係要保護ex嘅感受
唔同意,有心偷食del唔del都一樣
留返比樓主自己解決
同感 天蠍座既人係咁
自私行頭 小心
所以男友自私就可以
如果有一方妥協 我希望係對方有咩問題 聽你講到咁大愛 到自己咪一9樣
啱啊 唔識做女人
呢種女人係唔可愛
我覺得個男人會諗 而家都同你一齊左 點解仲要我令人地唔開心 唔通你有個名份仲唔夠?
咁你咪即係將你既想法,套落人哋男友到估佢既諗法囉,你係咁覺得唔代表人哋男友都要咁覺得,如果佢唔係同你一樣mindset,咁你成篇既推論就fail咗
同埋男人覺得點解你要我做一D無意義的行為
唔單只無意義 仲會令人覺得好小家
仲要係被你迫我做 下次你又要迫我做D乜?
起碼佢有公開關係,最後又del埋,呢啲又唔列入你考慮之中?定係你一判咗佢死罪,佢就做乜都冇用?
屌耶撚真心痴線
依個post 可以睇到樓主將個洞越掘越深..
本來無咩野,講講下又認錯,講講下又send 個post比男友...
其實男友除左話唔想影響到佢EX既情緒之外
仲講左幾個理由
話無啦啦咁做,佢EX會點睇佢呀
又話可能會引到佢EX更加搵佢問咩事呀
公開完一排又DEL埋人 話我好似串緊佢EX咁

總括黎講就係因為唔想影響EX既情緒
唔想影響EX對佢既睇法 唔想搞咁多野
搞黎都覺得無用 要搵都搵到 總之佢咩都唔想搞
但就想我控制到自己唔諗同唔睇最好包容埋
我都好累了

你成日話KEEP住FB唔代表你唔愛我
DEL左都唔代表你好愛我
我唔知真相係點樣 但其實無論點講都好
你都會覺得我先入為主 覺得你仲CARE個EX
但事實上你所有唔DEL既理由都係同EX有關
成個POST都好嘈 兩種價值觀 傾唔埋冷
如果真係咁易改變一個人既價值觀 呢個世界就唔會咁多人分手啦
改到咪改 做到咪做 做唔到咪講出黎 講完出黎唔舒服咪發洩 發洩完咪習慣
兩個人一齊要搵到完全合拍係好微機會
睇你想WIN左場交定係留住段感情
真係可以接受另一半先係真愛
如果維護原則=自私,咁你咪離開呢個「自私」既人囉,冇問題架,如果拍拖男人連核心原則都要退讓,咁難怪香港而家咁女尊男卑
係你雙重標準咋,同一邏輯我做就係自私,你做就係真愛,你諗既就重,我諗既就輕,但就明明解釋唔到有咩分別
你都On9嘅
你係我老母咩
我老母都唔撚管得我啦
你當你中共呀
做乜撚都比你監控
飛9你囉咪

睇下上面有幾條港女已經變撚咗係叫樓主分手
港女為咗證明自己有操控權係啱真係寧願分手都要做
邊撚度係為咗大家著想㗎
講到尾就係要爭到兩敗俱傷先安樂
依加問題唔係樓主大唔大方

係佢男朋友冇心避嫌
唔聽你話 唔Del 又話無安全感唔開心
聽你話 Del左 你又話要唔開心

你想點
佢地只會問:有咩嫌要避?
你男朋友好識玩心理
明明係佢令到你唔開心
都可以最後令你覺得係你唔啱 係你錯 係你小氣
同時又無斷絕個ex既希望
一次過拖住兩個女人既情緒
分左手 段感情就完左 所有野只係回憶
拍拖係要互相尊重同遷就 你地話樓主自卑累事 咁樓主男朋友係咪應該做返少少野幫佢提升信心 安全感係雙向 樓主自己當然要學習對自己有信心 但佢男朋友明知個ex係fb叫春話掛住自己 自己女朋友唔開心都唔理 仲話del fb係對ex二次傷害 試問樓主點對自己有信心

拍拖唔係自己覺得ok就得 要顧及對方 將心比己 自己伴侶仲follow ex 而個ex擺明仲中意自己 你開到聲話唔舒服 唔開心 但佢竟然緊張個過去左既人多過自己 真係接受到?

如果呢件事係男女調轉 連登仔一定話條女係雞 對舊既仲留戀 想俾帽人戴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞