我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
聯絡過下定好似拍拖咁啊…係有野既話你一早無機啦
做左保護措施都唔一定100%保護到
但好過乜春都唔做囉
其實大家個討論都越黎越偏向個prescribe:
a. del fb=真愛, 一心一意
b. 唔del fb=一定同ex有野, 無野都一定仲有掛住, 無掛住都一定有留戀

其實點解要人做咁多野黎明志
拍個拖啫, 合則來不合則去
不合都唔係夾硬扭到變形黎合掛
成日都聽到好多女人好鍾意要求另一半做好多形形式式的野去證明愛
拍拖本來就要建基於信任, 但咁證法就正正係唔信任的表現

ok, 有人話都係d男人衰信唔過
大把男人偷食所以耳濡目染我先會咁無安全感啫
咁男人都聽唔少女人派帽啦
點解妳要安全感咁合理, 男人話女人係雞妳又咁反感?
基本上男同女都一樣, 族大有乞兒
幾信唔過咪又係最後選擇搏一舖去信眼前呢個你/妳

有時候兩性關係上面, 男同女的處事方式就好似j同西一樣
男人天生較理性, 女人較感性, 呢個係先天性的分別黎
再理性的女人, 面對失敗的過去都唔會想再次諗返起
失敗, 可以按受, 可以學習
但就算係幾美好的回憶, 都會因為唔想痛而避免諗返起
最後, 記得的只有令人痛苦的碎片
而再感性的男人, 最後都一定會忍唔住時時回憶起以前
失敗定成功, 誰對與誰錯都已經無關痛癢
雖然無一個幸福美滿的結局, 但呢段回憶係無庸置疑咁開心快樂
不如好好收起呢段回憶, 記住自己曾經有過呢d日子

唔係話所有男人/女人都係咁, 大多數啦
與其要對方做咁多野去證明愛你/妳
努去記住一件因為佢愛你而為你做過的野仲好啦
我話你男友想睇下有冇機會食下散餐就真
我明你地屌我啲乜架
主要係用迫人呢個方法係錯
用愛你先著緊呢個藉口更加錯
覺得我咁樣威脅得佢
有第一次就會有無限次
你地覺得我無尊重到我男朋友
淨係顧自己感受呀嘛
咁撚小事你又介意?
你唔撚提起佢個ex只係fb入面嘅一個acc
但你一日到黑提住咪搞到佢一日到黑都諗住囉

臭西
我點睇都係一樣,而且咁搞一搞樓主男友唔開心重可能會諗多啲以前同ex既開心野
痴線女人,一定散
咁又唔可以咁講
大把人分手後有聯絡而並非出軌
如果樓主係男, 話個女朋友唔DEL EXBF facebook.
成班連登仔實話個EX 係雞係公廁.
然後.
用下腦先
單獨同異性出街呢d
每對情侶都有唔同嘅處理方法
你地自己去磨合
但係唔見人無交帶呢啲
惹人擔心又惹人懷疑
又點會岩呢?
諗清楚條呎係邊先啦
其實好簡單,一開始你見到佢ex個fb,你直接問男友你哋係唔係重有野,佢答唔係,你一係就信,唔信就可以88
其實如果個男仔真係對EX無野, 係唔會有咩唔開心
當然, 佢係醒既話, 唔用fb都大把方法去聯絡個ex
而且如果個EX 係感覺, 根本唔會知條仔del左佢...
unfriend人唔會有notification 架嘛...所以唔覺得有咩好唔開心
自己派帽, 都預左無friend做啦下嘛?
我都有用wtapp聯絡ex,而內容係俾女友隨便睇
當俾個安全感現任都得掛?
安全感唔係個天會跌落黎 無行動一樣死
放低啦絲打 呢刻你真係贏左攞晒彩架啦其實
根本你男朋友想搵返個ex,你點做都阻止唔到!只顯得你太神經質同小朋友。你想留住佢,唔係去限制,而應該去信任同體諒!最多要求另一半較unfollow,而唔係unfriend囉
如果衰派帽既, 會唔會keep contact?
唔係架,上面講咗,你咁request,即係你唔信我,我已經唔開心先。如果佢做人係顧面子,凡事唔做得太盡,咁你迫我又係會唔開心。今日你用安全感叫我做a,聽日可能叫我做b,咁我更加冇安全感,又會有壓力
咪就係,唔知以為玩緊紅色警戒,當自己尤利控制人好開心咁做啲麻煩野。

講真,條仔9成係嫌麻煩唔想搞咁多野,但之後俾人迫,仲要受氣,無條刺就假
樓主, 唔洗理個d下下話你臭西, 雞既on9留言, 直接block柒佢地啦
件事已經發生左, 唔會番到轉頭, 好好諗下仲同唔同呢條仔行落去
反省下自己有咩不足啦
就算係鬧尻你逼條仔del fb個幾位巴打都講左個重點 - 人係要互相尊重
睇番你之前開d post
條仔去間餐廳都提住個ex, 你又無限自卑發癲
何苦呢
你係要唔信,就點做都係唔信
安全感唔係人俾你,係自己俾自己
係性格問題
我冇話你話佢地有路啊
我都冇主張佢地有路
我只係覺得呢件事既話男友其實讓下女友冇所謂姐
同埋偏向唔讓都係唔多著緊女友
我知我咁講一定大把人話我
不過我就想講(正如你講)
根本就係價值觀問題 唔明啲人diu黎diu去做咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞