我迫左男朋友delete佢EX既facebook,出事囉

1001 回覆
285 Like 2415 Dislike
有幾個巴打話自己女朋友好好
好大方 接受到你既過去
我唔知真係天生大方定點啦
可能佢以前都經歷過我咁樣既事學精左
我而家都學緊 我祝你地一直幸福

教人分手果班係咪A0死毒撚?
聖人都有錯啦
如果你自己拍拖果陣
做錯一次就俾人判死刑要分手
你甘唔甘心呀 改既機會都唔俾人
我而家知道個後果係咁樣
我仲會唔會咁做呀?我希望唔會啦
唔信佢就分手啦屌
Del左又點?要記住既要搵返佢既係曬個腦度啦你估真係有掣㩒呀?你呢d純粹叫眼不見為乾淨,叫自欺欺人,因為你無諗過咁樣會對你自已有所扣分
其實唔需要同男友嘈,迫佢del ex facebook,咁做會扣哂分
可以私底下直接搵個ex,話有ex d慾照/派帽證據,如果仲對男友藕斷絲連,就爆哂d料出去公審
再話如果同男友訴苦,都一樣會爆料
睇下個ex仲敢唔敢唔消失
Seen
拍拖係有責任令到對方放心

如果樓主無咩hard feeling,keep住無問題
但樓主叫男朋友unfriend ex,佢care前度感受多過現任,你哋唔覺得係一個問題咩
樓上認同樓主大多都係因為
留住好似/睇落/感覺上係對ex有意思
但就咁睇樓主講,佢男友本身其實係冇主動聯絡過佢ex,完全係被動一方,更公開關係想令樓主好過啲。只係單單憑自己既感覺,就誅心論咁判個男既一定對ex有意思?自己認為要咁做先合理,就一定要跟你做法先得?咁男方既感受又邊個黎care呢?
唔想苛責你, 我都明你緊佢
但感情事從此冇得勉強
要留要走都唔係一個FB可以影響到
係你點都係你
佢覺得舒服就會想留低, 有壓力就會想逃避
人點都係受軟唔受硬
你迫到個人迫唔到個心
有時要諗既係唔係對與錯(就當DEL前度FB係一個必要)
而係點做先對後感情好
而家唔單止兩敗俱傷
你仲要輸埋形象, 輸埋大方
而最慘既係做到呢步你成功令佢DEL
但你根本唔開心
最蠢就係你呢D女人
識玩嘅點會逼另一半UNFRIEND
大方公開比佢睇自己同男朋友有幾恩愛
對自己印象又好 對EX傷害又大 一石二鳥
你再係咁自我中心 遲早逼走自己男朋友

利申: 真絲
我識玩心計既話
洗唔洗行到呢步上黎叫春啊
其實EX都曾經相熟過
假設樓主條仔對EX係無愛嘅
有時係fb動態知下近況又有咩問題?
無乜情緒牽涉係入面
亦都唔會翻撻
咁又點解無啦啦又要del左人去呢?
而家點?
其實無乜點 傾又傾過 唔做又做左
暫時無分手 佢覺得未去到要分手呢個地步
睇完呢十幾CM我就唔知啦 畢竟都好多新觀點
但言語間都警告左我如果再唔注意下呢啲問題
都係等俾人收皮咁樣囉
但有啲人覺得拎人男友仲刺激
其實樓主男友已經做咗野想令樓主安心,唔通一句有責任令對方放心,叫佢改埋電話號碼又係唔係責任?叫佢搬埋屋等ex搵唔到佢又係咪責任?講真信任唔係對方俾自己,係自己俾唔俾到對方,係唔信既話,好似樓上講坐監都驚佢轉基
人人都有過去
對方存在都只係以過去式存在
莫講話fb上一個contact
就算係相係禮物係回憶 都係過去嘅一部分
你要抺走人地嘅過去
佢就會成為一個失去過去而不完全嘅人

你寧願佢變成一個不完全嘅人都要佔有埋佢嘅過去
你究竟係愛佢定想操控佢
如果你問心都得唔到答案可以去搵心理輔導
我已經預視到個結局係你同佢分手,之後同返ex一齊
擺個fb喺度都唔得控制慾強到咁
肯定遲啲個男仔同女仔講句嘢你都要迫人地絕交
感情既野無得勉強
你咁霸道控制bf 做乜做乜 有咩諗過你男友感受
有朝一日你男友都睇你d ex 男性朋友唔順眼 叫你同佢地絕交del 哂所以聯絡你會點?
做人唔好咁自私剩係諗自己
遲早玩完
祝你好運
大方啲啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞